Zapečeni špinat

recepti_bez_slike
pola glavice crvenog luka pola kg svježeg špinata 12 jušnih žlica riže 4 jaja 2 dcl mlijeka sol po potrebi Priprema: Oprani špinat narezati na krupnije , staviti na lagano izdinstani crveni luk, dinstati cca 5 minuta i odmah na to dodati rižu, uz lagano miješanje 10 min, sjediniti i nakon toga zaliti količinom vode koja je dovoljna da se u njoj riža skuha, a da tekućina ispari. Posoliti i po želji dodati (tko koristi vegetu ili evo začin). Paziti na količinu soli jer se i preljev također soli. Kad je riža skuhana isprazniti u podmazanu tepsiju i sve zaliti preljevom od razmućenih jaja s mlijekom. Staviti u zagrijanu pećnicu na cca 220 stupnjeva da se zapeče, otprilike 15-tak minuta. Može se jesti toplo ili hladno, a obavezno uz to servirati čašu kiselog mlijeka ili jogurta! Dobar tek! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Ovo je jelo moja mama naučila spremati dok je živjela u Makedoniji, davnih pedesetih. Svi smo ga obožavali kao djeca, a kasnije je postao i sastavni dio jelovnika u našim obiteljima koje smo osnovali. Svi moji ga obožavaju! Može biti samostalni obrok ili prilog, ručak ili večera, kod mene je i međuobrok jer kad spremim toliko vole da stalno navraćaju po zalogaj :)
Recepti - 3 - slika

Sastojci za 4 osobe:

  • pola glavice crvenog luka
  • pola kg svježeg špinata
  • 12 jušnih žlica riže
  • 4 jaja
  • 2 dcl mlijeka
  • sol po potrebi

Priprema:

Oprani špinat narezati na krupnije , staviti na lagano izdinstani crveni luk, dinstati cca 5 minuta i odmah na to dodati rižu, uz lagano miješanje 10 min, sjediniti i nakon toga zaliti količinom vode koja je dovoljna da se u njoj riža skuha, a da tekućina ispari. Posoliti i po želji dodati (tko koristi vegetu ili evo začin). Paziti na količinu soli jer se i preljev također soli. Kad je riža skuhana isprazniti u podmazanu tepsiju i sve zaliti preljevom od razmućenih jaja s mlijekom. Staviti u zagrijanu pećnicu na cca 220 stupnjeva da se zapeče, otprilike 15-tak minuta. Može se jesti toplo ili hladno, a obavezno uz to servirati čašu kiselog mlijeka ili jogurta!

Dobar tek!

Prosjek: 5 (+1)
  • Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
  • Vaše oznake (tagovi): špinat
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Tanja(Raull)'s

Živka !
Zanima me dali se najprije zažuti kapula pa onda stavi na krupno špinat , onda riža i ostalo. Ovo mi se jako sviđa.Nisam nikad priprema.
Pozdrav Tanja- ti znaš koja