Pogača s kajmakom

Autor: sntomic   (palac x 19074) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
350 ml tople vode 600 g brašna 1 suhi kvasac (7 g) 120 g masti 1 žličica soli mljeveni papar  za premazivanje: oko 200 g kajmaka i još 1 bjelanac, sjmenke po izboru Priprema sol otopiti u vodi pa sve sastojke pomiješati zajedno (mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu tijesta i ostaviti je odmarati oko 2 sata. uzašlo tijesto razvaljati u pravokutnik te ga premazati trećinom kajmaka uviti ga u rolat, a rolat  smotati u obliku puža, pokriti ga i ostaviti 15-tak minuta odmarati ponovno ga (sada uzašli puž) razvući u pravokutnik, premazati kajmakom, uviti u roladu, zamotati opet u obliku puža...neka odmara 15 minuta....ovo ponoviti još jednom te ga prebaciti u lim za pečenje i neka odmori još 15 minuta premazati ga bjelancom, posuti sjemenkama i staviti u pećnicu ugrijanu na 190°C i neka se peče 40-tak minuta  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2) Babičina pogača Brza domaća pogača Ilonkina pogača Moja pogača cvijet Pogača Pogača Pahuljica Pogača ala none Pogača cvet Pogača nadjevena sirom Pogača nadjevena sirom Pogača od čvaraka Pogača od čvaraka, luka i jaja Pogača s porilukom Prigorska pogača Prosta pogača Slana pogača sa sirom, kiselim mlijekom i mirisom mediterana Švapska pogača sa šljivama Babičina pogača ›
jedno staro tijesto, uz dodatak kajmaka dalo je potpuno novi okus ... na kraju: imali smo prefinu pogaču...nestala je u trenu :)
Recepti - 1 - slika

Sastojci za pogaču

  • 350 ml tople vode
  • 600 g brašna
  • 1 suhi kvasac (7 g)
  • 120 g masti
  • 1 žličica soli
  • mljeveni papar 

za premazivanje:

  • oko 200 g kajmaka
  • i još 1 bjelanac, sjmenke po izboru

Priprema

  1. sol otopiti u vodi pa sve sastojke pomiješati zajedno (mikserom sa spiralnim nastavcima). Formirati kuglu tijesta i ostaviti je odmarati oko 2 sata.
  2. uzašlo tijesto razvaljati u pravokutnik te ga premazati trećinom kajmaka
  3. uviti ga u rolat, a rolat  smotati u obliku puža, pokriti ga i ostaviti 15-tak minuta odmarati
  4. ponovno ga (sada uzašli puž) razvući u pravokutnik, premazati kajmakom, uviti u roladu, zamotati opet u obliku puža...neka odmara 15 minuta....ovo ponoviti još jednom te ga prebaciti u lim za pečenje i neka odmori još 15 minuta
  5. premazati ga bjelancom, posuti sjemenkama i staviti u pećnicu ugrijanu na 190°C i neka se peče 40-tak minuta 
Prosjek: 2.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2014/01/pogaca-s-kajmakom.html

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
1
Slika korisnika Pocetnica's

Koji kajmak se treba koristiti?

2
Slika korisnika sntomic's

meni osobno je najbolji stari kajmak, zreliji...ovdje baš i nema nekog izbora kajmaka...u lidlu sam našla đurđevački kajmak, zadovoljio je...

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Punjeni uskrsni vijenac - PROČITAJTE Uskrsni vijenac (slani) - PROČITAJTE Pužići s borovnicama - PROČITAJTE Ilonkina pogača - PROČITAJTE Pogača Pahuljica - PROČITAJTE