Pita od rogača

recepti_bez_slike
30 dag brašna 1/2 vrećice praška za pecivo 30 dag kuhanog propasiranog krumpira 8 dag margarina 1 jaje 15 dag šećera koricu od 1 limuna Nadjev: 20 dag mljevenih rogača 1,5 dl mlijeka 10 dag šećera 1 vanilin-šećer kora limuna 10 dag grožđica bjelanjak za premazivanje šećer za posipanje Priprema: Brašnu pomiješanom s praškom za pecivo dodajte krumpir, šećer, margarin, jaje i koricu limuna, te umijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga u četverokut oko 3 mm debljine. Po sredini složite nadjev i rubove tijesta preklopite s obje strane. Pitu po vrhu ukrasite izrezanim tijestom (trake, zvijezdice i si.), i premažite bjelanjkom, te pospite šećerom. Stavite u namašćenu tepsiju i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C oko 45 minuta.
Nadjev: Mljevene rogače prelijte kipućim mlijekom, dodajte šećer, vanilin-šeće r, koricu limuna i grožđice, te sve izmiješajte. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci za tijesto:

  • 30 dag brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 30 dag kuhanog propasiranog krumpira
  • 8 dag margarina
  • 1 jaje
  • 15 dag šećera
  • koricu od 1 limuna

Nadjev:

  • 20 dag mljevenih rogača
  • 1,5 dl mlijeka
  • 10 dag šećera
  • 1 vanilin-šećer
  • kora limuna
  • 10 dag grožđica
  • bjelanjak za premazivanje
  • šećer za posipanje

Priprema:

Brašnu pomiješanom s praškom za pecivo dodajte krumpir, šećer, margarin, jaje i koricu limuna, te umijesite glatko tijesto. Razvaljajte ga u četverokut oko 3 mm debljine. Po sredini složite nadjev i rubove tijesta preklopite s obje strane. Pitu po vrhu ukrasite izrezanim tijestom (trake, zvijezdice i si.), i premažite bjelanjkom, te pospite šećerom. Stavite u namašćenu tepsiju i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na temperaturi od 200°C oko 45 minuta.
Nadjev: Mljevene rogače prelijte kipućim mlijekom, dodajte šećer, vanilin-šeće r, koricu limuna i grožđice, te sve izmiješajte.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)