Pita od bresaka

Autor: Sofi   (palac x 4312) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
½ kg suhih bresaka (mogu biti i svježe) 1 i ½ šalice šećera 2 šalice brašna ½ žličice praška za peciva ¾ žličice soli ⅔ šalice maslaca 4 – 6 žlica hladne vode 2 žličice cimeta Postupak pripreme Breskve se moče u vodi 8 sati ili preko noći. Zatim se kuhaju dok ne smekšaju pa se ocijede, propasiraju, doda 1 i ¼  šalice šećera i uz povremeno miješanje kuha dok se ne zgusne. Tada se ohladi.
Brašno, sol i prašak za pecivo pomiješaju se zajedno s maslacem. Nalije se voda i miješa dok se ne dobije tijesto. Ono se podijeli u 2 jednaka dijela. Svaka se polovina tanko izvalja, premaže kašom načinjenom od bresaka i prekrije drugom polovinom tijesta, kome se rubovi preklope i stisnu. Preostali šećer i cimet pomiješaju se i pospu na pitu. Na njenoj površini se označe mali kvadrati pa se kolač 20 minuta peče u pećnici na 220ºC.
Na kraju se ohladi i izreže po označenim kvadratićima./p> Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Nanina LJENJA PITA najbolji recept Pita od brokula i sira ›

Sastojci

  • ½ kg suhih bresaka (mogu biti i svježe)
  • 1 i ½ šalice šećera
  • 2 šalice brašna
  • ½ žličice praška za peciva
  • ¾ žličice soli
  • ⅔ šalice maslaca
  • 4 – 6 žlica hladne vode
  • 2 žličice cimeta

Postupak pripreme

Breskve se moče u vodi 8 sati ili preko noći. Zatim se kuhaju dok ne smekšaju pa se ocijede, propasiraju, doda 1 i ¼  šalice šećera i uz povremeno miješanje kuha dok se ne zgusne. Tada se ohladi.
Brašno, sol i prašak za pecivo pomiješaju se zajedno s maslacem. Nalije se voda i miješa dok se ne dobije tijesto. Ono se podijeli u 2 jednaka dijela. Svaka se polovina tanko izvalja, premaže kašom načinjenom od bresaka i prekrije drugom polovinom tijesta, kome se rubovi preklope i stisnu. Preostali šećer i cimet pomiješaju se i pospu na pitu. Na njenoj površini se označe mali kvadrati pa se kolač 20 minuta peče u pećnici na 220ºC.
Na kraju se ohladi i izreže po označenim kvadratićima./p>

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)