Složenac od poriluka i mesa

recepti_bez_slike
40 dag mljevenog mesa 0,2 l ulja 60 dag poriluka 10 dag slanine 10 dag luka 2 dl kiselog vrhnja 1 jaje 10 dag sira 1/2 žličice mljevene crvene paprike 1 žličica nasjeckanog peršina sol papar Priprema: Poriluk očistite, narežite na 1 cm široke kolutove, kuhajte na pari 5 minuta i ocijedite.  U međuvremenu na vrućem ulju popržite nasjeckanu slaninu i luk pa dodajte mljeveno meso. Posolite, popaprite, dodajte mljevenu crvenu papriku i pirjajte 10-tak minuta. U posudu za pečenje stavite na dno malo ulja, pa složite red poriluka, red mesa, dok sve ne potrošite. Prelijte razmućenim jajetom u koje ste umiješali kiselo vrhnje, naribani sir i nasjeckani peršin. Pecite u pećnici na 180 C oko 15-20 minuta.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)

Sastojci:

  • 40 dag mljevenog mesa
  • 0,2 l ulja
  • 60 dag poriluka
  • 10 dag slanine
  • 10 dag luka
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 1 jaje
  • 10 dag sira
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike
  • 1 žličica nasjeckanog peršina
  • sol
  • papar

Priprema:

Poriluk očistite, narežite na 1 cm široke kolutove, kuhajte na pari 5 minuta i ocijedite. 
U međuvremenu na vrućem ulju popržite nasjeckanu slaninu i luk pa dodajte mljeveno meso. Posolite, popaprite, dodajte mljevenu crvenu papriku i pirjajte 10-tak minuta. U posudu za pečenje stavite na dno malo ulja, pa složite red poriluka, red mesa, dok sve ne potrošite. Prelijte razmućenim jajetom u koje ste umiješali kiselo vrhnje, naribani sir i nasjeckani peršin. Pecite u pećnici na 180 C oko 15-20 minuta.

 

Prosjek: 5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)