Lisnati roščići

recepti_bez_slike
Tijesto: lisnato tijesto ili 1 omot zamrznutog lisnatog tijesta Nadjev: 5 dag oraha 2 dl mlijeka 2 žlice meda 6 dag šećera 3 dag maslaca 6 dag grožđica 1 jaje za premazivanje Postupak pripreme lisnato tijesto tanko (oko 3 mm) razvaljajte i izrežite kvadrate vel. 10 cm. Svaki kvadrat koso prerežite tako da dobijete trokute. Na svaki trokut stavite nadjev od oraha, savijte ga sa široke strane i oblikujte roščiće. Složite ih na tepsiju (ispranu hladnom vodom). premažite ih razmućenim žutanjkom i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 220°C .
Nadjev: Mljevene orahe prelijte vrućim mlijekom, dodajte šećer, med, maslac i grožđice, te sve dobro izmiješajte. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

    Tijesto:
  • lisnato tijesto ili 1 omot zamrznutog lisnatog tijesta

Nadjev:

  • 5 dag oraha
  • 2 dl mlijeka
  • 2 žlice meda
  • 6 dag šećera
  • 3 dag maslaca
  • 6 dag grožđica
  • 1 jaje za premazivanje

Postupak pripreme

lisnato tijesto tanko (oko 3 mm) razvaljajte i izrežite kvadrate vel. 10 cm. Svaki kvadrat koso prerežite tako da dobijete trokute. Na svaki trokut stavite nadjev od oraha, savijte ga sa široke strane i oblikujte roščiće. Složite ih na tepsiju (ispranu hladnom vodom). premažite ih razmućenim žutanjkom i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 220°C .
Nadjev: Mljevene orahe prelijte vrućim mlijekom, dodajte šećer, med, maslac i grožđice, te sve dobro izmiješajte.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)