Kosano meso s jogurtom

Autor: natašaklo   (palac x 14703) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 crveni luk izrezan u kocke 1 žlica masti 1 kg mljevene govedine sol papar 3 jaja malo mljevene ljute paprike 1 žlica sjeckanog peršina 170 g  soka od rajčica 1 kg krumpira izrezanog u kocke 1 šalica vrele vode 1 ½  šalice jogurta 2 šalice brašna Priprema: Luk se isprži na masti dok ne postane zlatnosmeđ, a onda se doda meso, začini, peršin i sok od rajčica te se sve zajedno kuha na blagoj vatri. Zatim se dodaje krumpir i vrela voda i kuha daljnjih 10 minuta na blagoj vatri.
Poslije toga se sve istrese u lonac i 30 minuta peče u pećnici na 190 stupnjeva C. Jogurt, jaja, brašno i sol pomiješaju se i jednolično izliju na pečeno meso. Nakon toga se sve još jednom vrati u peć da se desetak minuta prepeče.
  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 1 crveni luk izrezan u kocke
  • 1 žlica masti
  • 1 kg mljevene govedine
  • sol
  • papar
  • 3 jaja
  • malo mljevene ljute paprike
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 170 g  soka od rajčica
  • 1 kg krumpira izrezanog u kocke
  • 1 šalica vrele vode
  • 1 ½  šalice jogurta
  • 2 šalice brašna

Priprema:

Luk se isprži na masti dok ne postane zlatnosmeđ, a onda se doda meso, začini, peršin i sok od rajčica te se sve zajedno kuha na blagoj vatri. Zatim se dodaje krumpir i vrela voda i kuha daljnjih 10 minuta na blagoj vatri.
Poslije toga se sve istrese u lonac i 30 minuta peče u pećnici na 190 stupnjeva C. Jogurt, jaja, brašno i sol pomiješaju se i jednolično izliju na pečeno meso. Nakon toga se sve još jednom vrati u peć da se desetak minuta prepeče.
 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)