Tirolska savijača

Autor: žana1   (palac x 19228) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
2 dag svježeg ili 1 dag suhog kvasca  1 dag šećera 1/2 dl mlijeka 3 dag brašna Tijesto: 20 dag brašna 4 dag margarina ili maslaca 1 dl mlijeka 1 žumanjak 3 dag šećera 1 jaje sol korica od limuna 20 dag marmelade 10 dag grožđica 2 dag margarina za mazanje kvasac Od brašna, margarina ili maslaca, mlijeka, žumanjka, šećera, soli i kvasca napravi se u zdjeli tijesto koje se tuče i pusti dizati. Kad je dignuto, razvalja se, namaže marmeladom i posipa grožđicama. Tijesto se savije i stavi na namazan lim za pečenje da se digne. Zatim se namaže razmućenim jajem i stavi peći.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Kvas

  • 2 dag svježeg ili 1 dag suhog kvasca 
  • 1 dag šećera
  • 1/2 dl mlijeka
  • 3 dag brašna

Tijesto:

  • 20 dag brašna
  • 4 dag margarina ili maslaca
  • 1 dl mlijeka
  • 1 žumanjak
  • 3 dag šećera
  • 1 jaje
  • sol
  • korica od limuna
  • 20 dag marmelade
  • 10 dag grožđica
  • 2 dag margarina za mazanje
  • kvasac

Od brašna, margarina ili maslaca, mlijeka, žumanjka, šećera, soli i kvasca napravi se u zdjeli tijesto koje se tuče i pusti dizati. Kad je dignuto, razvalja se, namaže marmeladom i posipa grožđicama. Tijesto se savije i stavi na namazan lim za pečenje da se digne. Zatim se namaže razmućenim jajem i stavi peći.

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)