Starinski kolač sa jabukama

recepti_bez_slike
60 dag brašna 15 dag masti svinjske ili biljne (ili 20 dag margarina) 1 prašak za pecivo 1 jaje 1 jogurt 7 žlica šećera 5 -6 jabuka cimet mljeveni orasi Priprema: Umjesiti prhko tijesto od sastojaka, koliko je potrebno da se tijesto lijepo zamijesi, dodajte šećera po želji (ja stavim 3 žlice). Tijesto razvaljati na 2 dijela, izbockati vilicom. Jedan dio staviti u protvan, na njega naribati jabuke, posuti cimetom, mljevenim orasima (grizom ili mrvicama ako ste alergični) i 4 žlice šećera. Staviti drugi dio. Malo potapšati rukom da se sjedini i peći na 180 25-35 min, ovisno o pećnici. Posuti mljevenim šećerom...i u slast! Nije glamurozan, ali je jako ukusan i brzo je gotov. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Znam da postoji milijun varijacija na temu "kolač sa jabukama", ali evo jedan u spomen na moju baku Maru Pehar rođ.Vukšić. Svoj život je posvetila svojoj djeci,unučadima i praunuku, ali i KUD-u "Seljačka sloga" iz svog rodnog mjesta Trebižat,BiH.

Sastojci:

  • 60 dag brašna
  • 15 dag masti svinjske ili biljne (ili 20 dag margarina)
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje
  • 1 jogurt
  • 7 žlica šećera
  • 5 -6 jabuka
  • cimet
  • mljeveni orasi

Priprema:

Umjesiti prhko tijesto od sastojaka, koliko je potrebno da se tijesto lijepo zamijesi, dodajte šećera po želji (ja stavim 3 žlice). Tijesto razvaljati na 2 dijela, izbockati vilicom. Jedan dio staviti u protvan, na njega naribati jabuke, posuti cimetom, mljevenim orasima (grizom ili mrvicama ako ste alergični) i 4 žlice šećera. Staviti drugi dio. Malo potapšati rukom da se sjedini i peći na 180 25-35 min, ovisno o pećnici. Posuti mljevenim šećerom...i u slast! Nije glamurozan, ali je jako ukusan i brzo je gotov.

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: Žaklina Pehar Sertić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)