Sirnjača (dizani kolač od sira)

Odvojit bjelanjke od žutanjaka i izmiksat snijeg. Ostale sastojke dobro izmiksati i na kraju lagano umješati snijeg. Tjesto podjeliti u dva djela. Razvaljati na debljinu prsta. Namazati filom, zarolati i stavite u namašćeni visoki lim. U limu ostavite da se diže još dvadesetak minuta. premažite mješavimom jaja i mlijeka i pecite na 180°C dok kolać ne dobije ljepu zlatnu bolju. Nakon toga kolać pokrijte sa alu folijom i pecite još nekih 45 minuta na 150 °C. Pečeno je kada nož ili čačkalica izađu suhi :) Pečeni kolać odmah izvadite iz lima tako da prvo nožem odvojite kolać od stijenki, zatim ga prekrijete krpom i okrenete naopačke . Maknite lim i ostavite da se kolač ohladi. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.4 (+7)
Tradicionalno... ali odlično... i više nego odlično...
Recepti - 7 - slika

Dizano tijesto:

Za 2 štruce

  • 70 dag glatkog brašna
  • 10 dag šećera
  • malo soli
  • 1vanili šećer
  • 2 paketića suhog kvasca
  • 3 žujtanjka
  • 1 dl ulja
  • 0,5 l mlakog mlijeka

Sve suhe sastojke izmješati i u njih dodati mokre sastojke.
Pomoću miksera i nastavaka za tjesto dobro izradite mekano tjesto.
Doradite ga još rukama na pobrašnjenoj površini i nakon toga ga ostavite na toplome dok ne udvostruči svoj volumen.
Najbolje na stolu pokriveng sa kuhinjskom krpom.

Nadjev od sira:

  • 8o dag sira
  • 40 dag šećera
  • 2 jaja
  • 1 limun
  • 4 žlice oštrog brašna 

za premaz

  • 1 jaje
  • 2 žlice mlijeka

Priprema

Odvojit bjelanjke od žutanjaka i izmiksat snijeg.
Ostale sastojke dobro izmiksati i na kraju lagano umješati snijeg.
Tjesto podjeliti u dva djela.
Razvaljati na debljinu prsta.
Namazati filom, zarolati i stavite u namašćeni visoki lim.

U limu ostavite da se diže još dvadesetak minuta.
premažite mješavimom jaja i mlijeka i pecite na 180°C dok kolać ne dobije ljepu zlatnu bolju.
Nakon toga kolać pokrijte sa alu folijom i pecite još nekih 45 minuta na 150 °C.
Pečeno je kada nož ili čačkalica izađu suhi :)
Pečeni kolać odmah izvadite iz lima tako da prvo nožem odvojite kolać od stijenki, zatim ga prekrijete krpom i okrenete naopačke . Maknite lim i ostavite da se kolač ohladi.

Prosjek: 2.4 (+7)
Link izvora / potpis autora: unique-hrebina.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)