Pita od jabuka

recepti_bez_slike
30 dkg oštrog brašna 10 dkg šećera 3 žutanjka 15 dkg margarina (najbolje sobne temperature) 2 jušne žilce vrhnja 1 prašak za pecivo Sastojci za nadjev: jabuke naribane 1 paketić cimeta u prahu 1 vanilin šećer malo ulja  Priprema: Podijelite na pola i razvaljate, prva polovica je za donji dio kolača, a druga polovica za gornji. Ovo je količina za one uže i malo više tepsije, a ako je tepsija ona koja zauzima cijelu širinu pećnice, jednostavno sastojke udvostručite. Ono najbolje je to što ovo tijesto ne treba ni dizati ni stavljati u zamrzivač, ne mrvi se i ono najvažnije uspjeva svaki put, čak i mladim kuharima i kuharicama... U tepsiju staviti pek-papir i donji dio tijesta, na tijesto staviti jabuke i tek ih onda pošećeriti, na kraju staviti završni sloj tijesta i propiknuti ga na više mjesta sa vilicom. Peći na 180-200°C dok porumeni. Izvaditi iz pećnice i pošećeriti sa šećerom u prahu.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Da podijelim i ja sa Vama svoj (obiteljski) recept za pite, koji jednom kad probate ne koristite sigurno druge recepture.

Sastojci za tijesto:

  • 30 dkg oštrog brašna
  • 10 dkg šećera
  • 3 žutanjka
  • 15 dkg margarina (najbolje sobne temperature)
  • 2 jušne žilce vrhnja
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za nadjev:

  • jabuke naribane
  • 1 paketić cimeta u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • malo ulja

 Priprema:

Podijelite na pola i razvaljate, prva polovica je za donji dio kolača, a druga polovica za gornji.
Ovo je količina za one uže i malo više tepsije, a ako je tepsija ona koja zauzima cijelu širinu pećnice, jednostavno sastojke udvostručite. Ono najbolje je to što ovo tijesto ne treba ni dizati ni stavljati u zamrzivač, ne mrvi se i ono najvažnije uspjeva svaki put, čak i mladim kuharima i kuharicama...
U tepsiju staviti pek-papir i donji dio tijesta, na tijesto staviti jabuke i tek ih onda pošećeriti, na kraju staviti završni sloj tijesta i propiknuti ga na više mjesta sa vilicom. Peći na 180-200°C dok porumeni. Izvaditi iz pećnice i pošećeriti sa šećerom u prahu.

 

 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: Irena Matotek
  • Vaše oznake (tagovi): pita
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)