Pita od jabuka

Autor:   (palac x 743) |moji recepti
recepti_bez_slike

Da podijelim i ja sa Vama svoj (obiteljski) recept za pite, koji jednom kad probate ne koristite sigurno druge recepture.

Sastojci za tijesto:

  • 30 dkg oštrog brašna
  • 10 dkg šećera
  • 3 žutanjka
  • 15 dkg margarina (najbolje sobne temperature)
  • 2 jušne žilce vrhnja
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za nadjev:

  • jabuke naribane
  • 1 paketić cimeta u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • malo ulja

 Priprema:

Podijelite na pola i razvaljate, prva polovica je za donji dio kolača, a druga polovica za gornji.
Ovo je količina za one uže i malo više tepsije, a ako je tepsija ona koja zauzima cijelu širinu pećnice, jednostavno sastojke udvostručite. Ono najbolje je to što ovo tijesto ne treba ni dizati ni stavljati u zamrzivač, ne mrvi se i ono najvažnije uspjeva svaki put, čak i mladim kuharima i kuharicama...
U tepsiju staviti pek-papir i donji dio tijesta, na tijesto staviti jabuke i tek ih onda pošećeriti, na kraju staviti završni sloj tijesta i propiknuti ga na više mjesta sa vilicom. Peći na 180-200°C dok porumeni. Izvaditi iz pećnice i pošećeriti sa šećerom u prahu.

 

 

Link izvora / potpis autora: Irena Matotek
  • Vaše oznake (tagovi): pita
30 dkg oštrog brašna 10 dkg šećera 3 žutanjka 15 dkg margarina (najbolje sobne temperature) 2 jušne žilce vrhnja 1 prašak za pecivo Sastojci za nadjev: jabuke naribane 1 paketić cimeta u prahu 1 vanilin šećer malo ulja  Priprema: Podijelite na pola i razvaljate, prva polovica je za donji dio kolača, a druga polovica za gornji. Ovo je količina za one uže i malo više tepsije, a ako je tepsija ona koja zauzima cijelu širinu pećnice, jednostavno sastojke udvostručite. Ono najbolje je to što ovo tijesto ne treba ni dizati ni stavljati u zamrzivač, ne mrvi se i ono najvažnije uspjeva svaki put, čak i mladim kuharima i kuharicama... U tepsiju staviti pek-papir i donji dio tijesta, na tijesto staviti jabuke i tek ih onda pošećeriti, na kraju staviti završni sloj tijesta i propiknuti ga na više mjesta sa vilicom. Peći na 180-200°C dok porumeni. Izvaditi iz pećnice i pošećeriti sa šećerom u prahu.    

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
i nula jednako je osam
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"