Lažna mađarica

recepti_bez_slike
• 8 dl vode • 5 žlica šećera • 20 dkg čokolade za kuhanje (koristim onu s više kakaa, ali može bilo koja) • 1 margarin • 1 kg sport keksa-kraš (moraju biti ti keksi, sa drugima nema okus po mađarici)  Glazura • 0,5 litre vrhnja za šlag • 20 dkg čokolade za kuhanje Sastojci • 8 dl vode • 5 žlica šećera • 20 dkg čokolade za kuhanje (koristim onu s više kakaa, ali može bilo koja) • 1 margarin • 1 kg sport keksa-kraš (moraju biti ti keksi, sa drugima nema okus po mađarici)  Glazura • 0,5 litre vrhnja za šlag • 20 dkg čokolade za kuhanje Priprema Staviti sve da prokuha i maknuti sa peći te u to umješati, kuhačom, sport kekse (cijele) da upiju svu kremu. (Miješati dok ne postane gusto, odnosno dok keksi ne upiju svu tekućinu, dok miješate keksi će se lomiti, to ne smeta). Smjesu izliti u duboku tepsiju (oko 30x40 cm, može i u onu od rola), poravnati i preliti glazurom. Glazura: Vrhnje za šlag i čokoladu lagano miješajući otopiti na vatri - ne smije prokuhati, te izliti preko kolača. Nek se na sobnoj temperaturi glazura stisne i zatim može u frižider ili na hladno mjesto. Posluživanje: rezati i posluživati kao i klasičnu mađaricu.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+10) ‹ Kolač mađarica najbolji recept Slatka Jožina Mađarica ›
UPDATE 18.9.2018. Ovo je dostojna zamjena izvornog omiljenog kolača. Priprema traje 20-30 minuta (doslovno)i nema pečenja :)

Sastojci

• 8 dl vode
• 5 žlica šećera
• 20 dkg čokolade za kuhanje (koristim onu s više kakaa, ali može bilo koja)
• 1 margarin
• 1 kg sport keksa-kraš (moraju biti ti keksi, sa drugima nema okus po mađarici) 

Glazura

• 0,5 litre vrhnja za šlag
• 20 dkg čokolade za kuhanje

Sastojci

• 8 dl vode
• 5 žlica šećera
• 20 dkg čokolade za kuhanje (koristim onu s više kakaa, ali može bilo koja)
• 1 margarin
• 1 kg sport keksa-kraš (moraju biti ti keksi, sa drugima nema okus po mađarici) 

Glazura

• 0,5 litre vrhnja za šlag
• 20 dkg čokolade za kuhanje

Priprema

Staviti sve da prokuha i maknuti sa peći te u to umješati, kuhačom, sport kekse (cijele) da upiju svu kremu. (Miješati dok ne postane gusto, odnosno dok keksi ne upiju svu tekućinu, dok miješate keksi će se lomiti, to ne smeta). Smjesu izliti u duboku tepsiju (oko 30x40 cm, može i u onu od rola), poravnati i preliti glazurom.

Glazura: Vrhnje za šlag i čokoladu lagano miješajući otopiti na vatri - ne smije prokuhati, te izliti preko kolača.
Nek se na sobnoj temperaturi glazura stisne i zatim može u frižider ili na hladno mjesto.
Posluživanje: rezati i posluživati kao i klasičnu mađaricu.

 

Prosjek: 3.6 (+10)
  • Vrijeme pripreme: 20 minuta
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)