Kolač od trešanja i skute

Autor: admin   (palac x 8527) |moji recepti


Originalno ovaj recept se zove kolač od črešanj i skute.

Kolač od trešanja i skute - slika

Sastojci za tijesto (za 1 okrugli kolač - cca 30 cm):

  • Brašno 250 g
  • Margarin 150 g
  • Šećer 100 g
  • Jaja 1 kom

Od svih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i staviti pola sata na hladno.

Krema:

  • Svježa skuta ili svježi sir 1 kg
  • Jaja 3 kom.
  • Žutanjak 3 kom.
  • Glatko brašno 3 žlice
  • Pšenična krupica 3 žlice
  • Kiselo vrhnje 1 kom.
  • Korica i sok od 1 limuna
  • Očišćene trešnje (svježe ili iz kompota) 500 g

Način pripreme:

Prhko tijesto razvaljati i staviti u okrugli plitki kalup. Izbosti vilicom i malo zapeći. Sir, jaja, žumanjke, brašno, pšeničnu krupicu, vrhnje, koricu i sok limuna dobro izmiješati te uliti u kalup s tijestom. Po vrhu rasporediti trešnje i sve zajedno staviti da se do kraja zapeče. Na kraju posuti šećerom u prahu.

Prosjek: 4.5 (+2)
Brašno 250 g Margarin 150 g Šećer 100 g Jaja 1 kom Od svih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i staviti pola sata na hladno. Krema: Svježa skuta ili svježi sir 1 kg Jaja 3 kom. Žutanjak 3 kom. Glatko brašno 3 žlice Pšenična krupica 3 žlice Kiselo vrhnje 1 kom. Korica i sok od 1 limuna Očišćene trešnje (svježe ili iz kompota) 500 g Način pripreme: Prhko tijesto razvaljati i staviti u okrugli plitki kalup. Izbosti vilicom i malo zapeći. Sir, jaja, žumanjke, brašno, pšeničnu krupicu, vrhnje, koricu i sok limuna dobro izmiješati te uliti u kalup s tijestom. Po vrhu rasporediti trešnje i sve zajedno staviti da se do kraja zapeče. Na kraju posuti šećerom u prahu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
7 + 8 =
Riješite jednostavan matematički zadatak i napišite rezultat, npr za 1+4 napišite 5.

"Još jedan recept iz TOP 50"