Jutarnjica

Autor: LanaM   (palac x 33634) |moji recepti

1
60 dag brašna malo šećera malo soli 1 kvas 3 jaja 2 žlice domaće masti malo vrhnja mlijeko po potrebi Sastojci za nadjev: 20 dag maka  30 dag mljevenih oraha 30 dag sira šećer rum (po želji) Priprema: Zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže pola sata. Razdjeliti tijesto na četiri dijela. Razvaljati i namazati nadjevom. Ispreplesti u pletenice i staviti u medenicu ili u okruglu tepsiju promjera 26 cm da se digne. Prije pečenja premazati mješavinom mlijeka i žumanjka. Peći oko 1 sat na 150ºC.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.6 (+5)
Ovaj predivni domaći kolač dolazi nam iz krapinsko-zagorske županije, zahvaljujemo im na receptu i slikama
Recepti - 5 - slika

Sastojci za tijesto:

  • 60 dag brašna
  • malo šećera
  • malo soli
  • 1 kvas
  • 3 jaja
  • 2 žlice domaće masti
  • malo vrhnja
  • mlijeko po potrebi

Sastojci za nadjev:

  • 20 dag maka 
  • 30 dag mljevenih oraha
  • 30 dag sira
  • šećer
  • rum (po želji)

Priprema:

Zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže pola sata. Razdjeliti tijesto na četiri dijela. Razvaljati i namazati nadjevom. Ispreplesti u pletenice i staviti u medenicu ili u okruglu tepsiju promjera 26 cm da se digne. Prije pečenja premazati mješavinom mlijeka i žumanjka. Peći oko 1 sat na 150ºC.

 

Prosjek: 4.6 (+5)
Link izvora / potpis autora: Mira Smiljanec
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Božica Martinić's

super

2
Slika korisnika IVB's

molim pomoć oko kolača, da li se nadjev namaže, zarola i onda od rolad ase radi pletenica?!
ili na neki drugi način?

3
Slika korisnika JosipChef's

Umm recept je odlican,pokazat cu vam sliku kako su meni uspijele.

4
Slika korisnika LanaM's

Brzi ste, zar već je napravljen?

5
Slika korisnika Ana Netretić's

Hvala na receptu! Jako fino i zanimljivo!

  • 100_1778.jpg