Jednostavni kolač

Autor: jasamja   (palac x 1263) |moji recepti

0
recepti_bez_slike

Jako jednostavan kolač sa zanimljivim izgledom.
kratice:
vš-vanilin šečer
pzp-prašak za pecivo

Recepti - 1 - slika

Biskvit:

  • 5 jaja
  • 20 dag šećera
  • 1 vš
  • 20 -30 dag brašna
  • 1 dcl ulja
  • otprilike 2 dcl mlijeka
  • 1 pzp
  • ribana korica limuna i naranče

Odvojiti žumnajke i bjeljanjak. Bjeljanjke tuć u čvrst snijeg, a posebno tuć žumanjke sa šećerom i ribanim koricama dok ne bude pjenasto. Žumanjcima dodat ulje, vš,mlijeko i izmješat. Postepeno u smjesu žumanjaka dodavat brašno. Bjeljanjke lagano umješat u smjesu žutanjaka(sa drvenom kuhačom ne metalom) i lagano im dodat i pzp.n biskvit. Peći na 180 stupnjeva 25 minuta i pečen kolač zalit sa malo mlijeka (1 dcl). Kad je napola ohlađen uzeti drvenu kuhaču i sa donjom stranom kuhače pravit guste rupe u biskvitu.

Krema:

  • 2 pudinga od  čokolade
  • po želji komadići čokolade za kuhanje, kokos, orasi ili šta već imate

Puding kuhati po uputama na pakiranju s tim da litri mlijeka oduzmete 2 dcl znači u 8 dcl kuhate pudinge.

Još vruć puding preliti preko biskvita pazeći da rupe prvo popunite pudingom pa onda ostatak pudinga izlijete na biskvit i ukrasite  naribanom čokoladom, kokosom ili nečim drugim.

Prosjek: 5 (+943)
5 jaja 20 dag šećera 1 vš 20 -30 dag brašna 1 dcl ulja otprilike 2 dcl mlijeka 1 pzp ribana korica limuna i naranče Odvojiti žumnajke i bjeljanjak. Bjeljanjke tuć u čvrst snijeg, a posebno tuć žumanjke sa šećerom i ribanim koricama dok ne bude pjenasto. Žumanjcima dodat ulje, vš,mlijeko i izmješat. Postepeno u smjesu žumanjaka dodavat brašno. Bjeljanjke lagano umješat u smjesu žutanjaka(sa drvenom kuhačom ne metalom) i lagano im dodat i pzp.n biskvit. Peći na 180 stupnjeva 25 minuta i pečen kolač zalit sa malo mlijeka (1 dcl). Kad je napola ohlađen uzeti drvenu kuhaču i sa donjom stranom kuhače pravit guste rupe u biskvitu. Krema: 2 pudinga od  čokolade po želji komadići čokolade za kuhanje, kokos, orasi ili šta već imate Puding kuhati po uputama na pakiranju s tim da litri mlijeka oduzmete 2 dcl znači u 8 dcl kuhate pudinge. Još vruć puding preliti preko biskvita pazeći da rupe prvo popunite pudingom pa onda ostatak pudinga izlijete na biskvit i ukrasite  naribanom čokoladom, kokosom ili nečim drugim. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+943)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
deset - deset =
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika M4r1n4's

Jako zanimljivo izgleda a jako je i fin! probala, prvi put sad...
Inače, moj jednostavni i brzi je tzv Sarajevski kolač, dobra alternativa za isto pomanjkanje vremena. Za njega Vam treba
3 jaja
1 dl šećera
2 dl pšeničnog grisa
1 dl ulja
1 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
4 ribane jabuke
2 dl mljevenih oraha ili lješnjaka

Za glazuru Vam treba 10 dag čokolade za kuhanje + 3 žlice ulja...
Priprema:
Jaja miksajte sa šećerom dok ne postane pjenasto pa postepeno dodavajte i ostale sastojke. Na kraju kuhačom umiješajte mljevene orahe i ribane jabuke.
Peći u namašćenom i pobrašnjenom limu na 180℃ oko 25 -30 min. Pečeni kolač preliti čokoladnom glazurom, i ako možete, sačekajte da se glazura stisne i ohadi. I to je sva mudrost, isto brzo i fino, i dobar tek

"Još jedan recept iz TOP 50"