Debela Mileva

recepti_bez_slike
šalica šećera šalica mljevenih oraha (najbolje je kad je pola mljevenih a pola malo krupnijih!) šalica jabuka 1/2 šalice ulja 4 jaja 1 paketić (250 gr) griza 1 prašak za pecivo Umjesto griza može se staviti i brašno (oštro) ali je najukusnije kad se stavi pola griza - 125 gr. i pola oštrog brašna 125 gr. Mjerica je šalica za mlijeko. Sve sastojke dobro izmiješati, staviti u lim za pečenje srednje veličine i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C dok lagano ne poprimi boju. Provjeriti uz pomoć čačkalice da li je kolač pečen. Kad je pečen, rezati kolač na kocke i po želji ga ili posuti štaubom ili ga preliti preljevom od čokolade a možete ga ostaviti i bez ičega. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Ne znam zašto se ovaj kolač zove <b>Debela Mileva</b>. Moji su me često molili da mu promjenim ime, ali smatram da to ne bi bilo u redu u odnosu na moju Nadu od koje sam dobila ovaj recept, inače jedan od dražih kolača mog sina iako on baš nije ljubitelj kolača bez puno kreme!

Sastojci

  • šalica šećera
  • šalica mljevenih oraha (najbolje je kad je pola mljevenih a pola malo krupnijih!)
  • šalica jabuka
  • 1/2 šalice ulja
  • 4 jaja
  • 1 paketić (250 gr) griza
  • 1 prašak za pecivo

Umjesto griza može se staviti i brašno (oštro) ali je najukusnije kad se stavi pola griza - 125 gr. i pola oštrog brašna 125 gr.

Mjerica je šalica za mlijeko.

Sve sastojke dobro izmiješati, staviti u lim za pečenje srednje veličine i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C dok lagano ne poprimi boju. Provjeriti uz pomoć čačkalice da li je kolač pečen.

Kad je pečen, rezati kolač na kocke i po želji ga ili posuti štaubom ili ga preliti preljevom od čokolade a možete ga ostaviti i bez ičega.

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)