Bakin carski kolač

Autor: Vesna Santini   (palac x 16027) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
1/4 kg maslaca 1/4 kg šećera 6 žumanjaka 6 bjelanjaka 1/2 limuna 1/4 kg mljevenih oraha 1/4 kg brašna Priprema: Maslac, šećer i žumanjke umutiti dok ne bude pjenasto. Dodati sok limuna, mljevene orahe, brašno te snijeg od 6 bjelanjaka. Staviti u podmazan i posut brašnom lim za pečenje veličine pećnice, ali samo pola tijesta. Premazati s tankim slojem pekmeza od marelice, prekriti drugom polovinom tijesta i polagano peći na tihoj vatri. Provjeriti čačkalicom da li je tijesto pečeno kad poprimi lagano smeđu boju, uglavnom treba oko 35 do 40 min. na 160°C. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+1)
Izdašan i ukusan kolač koji je moja baka volila spremati, a ja ga i dan danas volim jesti. Peče se u limu koji je veličine pećnice.

Sastojci:

  • 1/4 kg maslaca
  • 1/4 kg šećera
  • 6 žumanjaka
  • 6 bjelanjaka
  • 1/2 limuna
  • 1/4 kg mljevenih oraha
  • 1/4 kg brašna

Priprema:

Maslac, šećer i žumanjke umutiti dok ne bude pjenasto. Dodati sok limuna, mljevene orahe, brašno te snijeg od 6 bjelanjaka.

Staviti u podmazan i posut brašnom lim za pečenje veličine pećnice, ali samo pola tijesta. Premazati s tankim slojem pekmeza od marelice, prekriti drugom polovinom tijesta i polagano peći na tihoj vatri. Provjeriti čačkalicom da li je tijesto pečeno kad poprimi lagano smeđu boju, uglavnom treba oko 35 do 40 min. na 160°C.

Prosjek: 3 (+1)
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)