Kocke od badema

Autor: Lela88   (palac x 1827) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
300 g badema 250 g šećera 125 g meda ulje 2 žlice brašna 50 g marcipana rižino brašno Postupak pripreme Bademi se preliju vrelom vodom i tako ostave dok se ne da skinuti kožica. Oguljeni se bademi osuše i prepeku u tavi. Pri tome se moraju pažljivo okretati na sve strane. Poslije toga se pomiješaju sa šećerom i medom i sve stavi na vatru. Kad je šećer toliko istopljen da liči na sirun, dodaju se, uz ostalo miješanje, brašno, mlijeko i marcipan. Tada se posuda s masom skine s peći i stalno miješa dok se ne ohladi. Pergamentni papir se pospe rižinim brašnom i na njega izlije masa s bademima. Zatim se iz nje režu mali četverokuti. Kad se potpuno ohlade i stvrdnu, serviraju se uz čaj ili kavu.

  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 300 g badema
  • 250 g šećera
  • 125 g meda
  • ulje
  • 2 žlice brašna
  • 50 g marcipana
  • rižino brašno

Postupak pripreme

Bademi se preliju vrelom vodom i tako ostave dok se ne da skinuti kožica. Oguljeni se bademi osuše i prepeku u tavi. Pri tome se moraju pažljivo okretati na sve strane. Poslije toga se pomiješaju sa šećerom i medom i sve stavi na vatru. Kad je šećer toliko istopljen da liči na sirun, dodaju se, uz ostalo miješanje, brašno, mlijeko i marcipan. Tada se posuda s masom skine s peći i stalno miješa dok se ne ohladi. Pergamentni papir se pospe rižinim brašnom i na njega izlije masa s bademima. Zatim se iz nje režu mali četverokuti. Kad se potpuno ohlade i stvrdnu, serviraju se uz čaj ili kavu.

 

No votes yet

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Salzburški žličnjaci - PROČITAJTE Rafaelo kocke II - PROČITAJTE Crikveniške palačinki - PROČITAJTE Caprese torta - PROČITAJTE Salama od oraha - PROČITAJTE