Juha od poriluka

recepti_bez_slike
3-4 poriluka 2 veće mrkve 3 srednje velika bijela krumpira 3 meggle trokuta mekog sira 2 žlice maslinovog ulja 1l vode sol i papar po želji krutoni od kruha Priprema: Narezati poriluk na kolutiće, isto tako mrkvu, oguliti i narezati krumpir na kvadratiće, oprati sve povrće i staviti na ulje i pirjati nekoliko minuta, zatim dodati vodu, sol i papar. Pustiti da se kuha dok sve povrće ne omekša. Kada je povrće kuhano, uzeti štapni mikser i izmiksati povrće, ali ne sve, neka malo ostane cijeloga ( ukusnije je ), dodati tri meggle sira i miješati dok se skoro ne rastopi (sir daje kremasti okus juhi i drugu dimenziju od normalne juhe od poriluka)                                                   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+1)
Ova juha se svidjela mome suprugu, tako da sam ju morala raditi i drugi dan za večeru, super je.....

Sastojci:

  • 3-4 poriluka
  • 2 veće mrkve
  • 3 srednje velika bijela krumpira
  • 3 meggle trokuta mekog sira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1l vode
  • sol i papar po želji
  • krutoni od kruha

Priprema:

Narezati poriluk na kolutiće, isto tako mrkvu, oguliti i narezati krumpir na kvadratiće, oprati sve povrće i staviti na ulje i pirjati nekoliko minuta, zatim dodati vodu, sol i papar. Pustiti da se kuha dok sve povrće ne omekša.
Kada je povrće kuhano, uzeti štapni mikser i izmiksati povrće, ali ne sve, neka malo ostane cijeloga ( ukusnije je ), dodati tri meggle sira i miješati dok se skoro ne rastopi (sir daje kremasti okus juhi i drugu dimenziju od normalne juhe od poriluka)

                                               

 

Prosjek: 2 (+1)
Link izvora / potpis autora: GORANKA PEARSON
  • Vrijeme pripreme: 30 minuta
  • Vaše oznake (tagovi): juha
  • Sastojci: poriluk
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)