Juha od divljači s kobasicama

Autor: Karlo Roginic   (palac x 90) |moji recepti

0
  • 1 i 1/2 litre čiste juhe od divljači
  • 25 dag zečjeg ili srnećeg mesa bez kosti
  • 1/2 vezice peršinova lista
  • 4 dag svježe slanine
  • 1 manja glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žemlja ili pecivo
  • janjeća crijevca
  • žlica ulja
  • 1 dl mlijeka
  • 1 svježa rajčica
  • 4 dag makarona
  • 1 vrećica ribanog parmezana
  • sol, papar

Sameljite zečje ili srneće meso, dodajte sitno isjeckan i lagano popržen luk, sjeckani češnjak, sitno sjeckani peršin, žemlju natopljenu u mlijeku, sol i papar, te sve dobro rukom izmiješajte. Dodajte sitno sjeckanu svježu slaninu, još jednom dobro izmiješajte i smjesom punite janjeća crijevca te oblikujte male kobasice (dužine 2-3 cm). Kobasice prepecite na ulju u dubljem loncu. Kad se zarumene, prelijte ih čistom juhom od divljači koju ste prethodno skuhali. Kuhajte oko jedan sat, potom dodajte oguljenu rajčicu izrezanu na kockice i makarone. Sve zajedno skuhajte do kraja. Prilikom posluživanja u svaki tanjur dodajte žlicu ribanog parmezana.

Prosjek: 4 (+830)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
šest + pet =
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika klaramara's

Kad netko napravi baš onako finu juhu od divljači s kobasicama, nekad mi ni ne treba ništa drugo. Iako moram priznati da ju baš ne znam napraviti kako treba. Kotlovina, ovakve juhe i slično, mi više ide uz muške, hehe. Mislim da jedino u ovom receptu fali malo više mesa!Za koliko je ovo osoba? Trebala bi recept tj količine za 6.

"Još jedan recept iz TOP 50"