Zamaškarani srneći paprikaš sa roladom od kruha

recepti_bez_slike
80 dkg srnetine 40 dkg luka 10 dkg mrkve žlica pirea od rajčice 0,5 l crno vino sol papar crvena paprika 5 d češnjaka peršin, lovor list Priprema Luk narezati na sitno i popržiti ga na ulju. Kada luk porumeni dodati naribanu mrkvu. Prodinstati te dodati meso srnetine narezano na kockice. Posoliti, popapriti, dodati crvenu papriku, češnjak, lovor, malo prodinstati, zaliti vodom i pustiti da se tako kuha. Pred kraj dodati rajčicu i crveno vino. Zagustiti brašnom po želji. Za roladu od kruha trebat će vam: 0,5 kg kruha (starijeg) 1 luk 10 dkg špeka papar jaje 1 dcl mlijeka peršin Priprema Kruh narezati na kocke te ga zaliti mlijekom i dobro izmjesiti. Na ulju prepržiti luk i špek te dodati kruh. Dodati i jaje, peršin i papar, po sve izmjesiti da se poveže. Napraviti roladu, zamotati je folijom i kuhati 20 min.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Sve je ovih dana u znaku fašnika, tog ludog doba godine u kojem sve što je ovako postaje onako, sve što je normalno biva izgnano, a ono što nije poželjno tijekom uobičajenih dana, postaje standard i nešto čemu se teži. Možda s hranom i nije baš tako, ali to ne znači da se u fašničko vrijeme ne treba uživati u sasvim posebnim jestvinama baš kao što je i ova za koju recept donosimo u nastavku.

Odličan srneći paprikaš u Samoborskoj kleti mogu vam pripremiti njihovi majstori kuhari. Oni ga poslužuju sa roladom od kruha, a recept kojeg možete upotrijebiti i u vašim kuhinjama baš su nam oni otkrili.

Sastojci

  • 80 dkg srnetine
  • 40 dkg luka
  • 10 dkg mrkve
  • žlica pirea od rajčice
  • 0,5 l crno vino
  • sol
  • papar
  • crvena paprika
  • 5 d češnjaka
  • peršin, lovor list

Priprema

Luk narezati na sitno i popržiti ga na ulju. Kada luk porumeni dodati naribanu mrkvu. Prodinstati te dodati meso srnetine narezano na kockice. Posoliti, popapriti, dodati crvenu papriku, češnjak, lovor, malo prodinstati, zaliti vodom i pustiti da se tako kuha. Pred kraj dodati rajčicu i crveno vino. Zagustiti brašnom po želji.

Za roladu od kruha trebat će vam:

  • 0,5 kg kruha (starijeg)
  • 1 luk
  • 10 dkg špeka
  • papar
  • jaje
  • 1 dcl mlijeka
  • peršin

Priprema

Kruh narezati na kocke te ga zaliti mlijekom i dobro izmjesiti. Na ulju prepržiti luk i špek te dodati kruh. Dodati i jaje, peršin i papar, po sve izmjesiti da se poveže. Napraviti roladu, zamotati je folijom i kuhati 20 min.

 

Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: www.samoborska-klet.hr
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)