Varivo od poriluka

Autor: tatjana   (palac x 2017) |moji recepti

0

Tradicionalno varivo tipično za kontinetalnu Hrvatsku.

Uz trend povratka "jela na žlicu" prijedlog za jednostavan i ukusan ručak. Uz varivo od poriluka možete poslužiti "faširance".

Sastojci

  • 1/2 kg poriluka (tri srednja ili dva veća poriluka)
  • 2 - 3 kom krumpira
  • 100 gr slanine ili pancete
  • 50 -100 gr sušena kobasice (češnjovka) - nije obavezno
  • češnjak, sol, mljeveni papar, peršin
  • zaprške od 3 žlice brašna ili 5 žlica zobenih pahuljica

Priprema

Poriluk očistiti, oprati, narezati na kolutiće, blanširati u kipućoj vodi 2-3 min, ocijediti. Sitno narezati slaninu i češnjovku, staviti u lonac i dodati vode tek da pokrije špek i češnjovku i kuhati na tihoj vatri 20-30 minuta pa dodati blanširani poriluk, doliti vode da sve sastojke prekrije i kuhati 15-20 minuta.

Posebno skuhati krumpir narezan na sitnije kockice u slanoj (10 do15 min) pa ga dodati u poriluk, ako je potrebno dosoliti Popapriti i dodati sitno nasjeckan češnjak i zobene pahuljice koje smo prethodno namakali u vrućoj vodi 30 min.da nabubre. (može se napraviti i zaprška od 3 žlice brašna)

Na tihoj vatri kuhati još desetak minuta dobro promješati, maknuti s vatre i dodati nasjeckani peršin.

Prosjek: 3.3 (+3)
1/2 kg poriluka (tri srednja ili dva veća poriluka) 2 - 3 kom krumpira 100 gr slanine ili pancete 50 -100 gr sušena kobasice (češnjovka) - nije obavezno češnjak, sol, mljeveni papar, peršin zaprške od 3 žlice brašna ili 5 žlica zobenih pahuljica Priprema Poriluk očistiti, oprati, narezati na kolutiće, blanširati u kipućoj vodi 2-3 min, ocijediti. Sitno narezati slaninu i češnjovku, staviti u lonac i dodati vode tek da pokrije špek i češnjovku i kuhati na tihoj vatri 20-30 minuta pa dodati blanširani poriluk, doliti vode da sve sastojke prekrije i kuhati 15-20 minuta. Posebno skuhati krumpir narezan na sitnije kockice u slanoj (10 do15 min) pa ga dodati u poriluk, ako je potrebno dosoliti Popapriti i dodati sitno nasjeckan češnjak i zobene pahuljice koje smo prethodno namakali u vrućoj vodi 30 min.da nabubre. (može se napraviti i zaprška od 3 žlice brašna) Na tihoj vatri kuhati još desetak minuta dobro promješati, maknuti s vatre i dodati nasjeckani peršin. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.3 (+3)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
pet - = nula
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"