Varivo od korabice

Autor: tatjana   (palac x 1703) |moji recepti

4

Nakon teškog božićno-novogodišnjeg jelovnika, organizmu će pasati laganija povrtna jela. Korabica je tipično sezonsko povrće, jestivo samo dok je mlado, bogato bjelančevinama, biljnim uljem, šećerom, celulozom te vitamina C i B1.

varivo od korabice

Sastojci potrebni za varivo od korabice

  • 3/4 kg (4 do 5 komada) zelene korabice
  • 1/2 kg krumpira
  • 1 glavica luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 5 žlica zobenih pahuljica
  • peršin, sol i papar po ukusu

Priprema

Korabicu očistiti od listova i zelene kore, narezati na manje prutiće ili krupno naribati. Listove korabice kratko prokuhati (3-5 minuta) u kipućoj vodi, ocijediti i narezati na rezance. Krumpir narezati na manje kockice i prokuhati u slanoj vodi. Treba ga maknuti s vatre kada je do pola kuhan i ostaviti u vodi . Zobene pahuljice preliti vrućom vodom i ostaviti da nabubre. Na ulju staklasto popržiti luk, dodati korabicu podlijevajući s malo vode.

Nakon 30-ak minuta dodati listove korabice i krumpir, posoliti i popapriti po ukusu, dodati sitno narezani češnjak i sve zajedno dinstati još desetak minuta. Dodati zobene pahuljice, podliti vodom u kojoj se kuhalo lišće do željene gustine i na laganoj vatri sve sastojke kuhati 5 do 10 minuta, a kad je varivo gotovo, maknuti s vatre i posuti narezanim peršinom.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
3/4 kg (4 do 5 komada) zelene korabice 1/2 kg krumpira 1 glavica luka 2-3 režnja češnjaka 5 žlica zobenih pahuljica peršin, sol i papar po ukusu Priprema Korabicu očistiti od listova i zelene kore, narezati na manje prutiće ili krupno naribati. Listove korabice kratko prokuhati (3-5 minuta) u kipućoj vodi, ocijediti i narezati na rezance. Krumpir narezati na manje kockice i prokuhati u slanoj vodi. Treba ga maknuti s vatre kada je do pola kuhan i ostaviti u vodi . Zobene pahuljice preliti vrućom vodom i ostaviti da nabubre. Na ulju staklasto popržiti luk, dodati korabicu podlijevajući s malo vode. Nakon 30-ak minuta dodati listove korabice i krumpir, posoliti i popapriti po ukusu, dodati sitno narezani češnjak i sve zajedno dinstati još desetak minuta. Dodati zobene pahuljice, podliti vodom u kojoj se kuhalo lišće do željene gustine i na laganoj vatri sve sastojke kuhati 5 do 10 minuta, a kad je varivo gotovo, maknuti s vatre i posuti narezanim peršinom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
jedan - = nula
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"