Svinjska koljenica u kiselom kupusu

Autor: tatjana   (palac x 18422) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
3-4 svinjske koljenice luk celer peršin papar lovorov list voda da pokrije sve sastojke 1/2 kg ribanog kupusa 1 glavica luka 4 srednje velika krumpira Priprema Očišćene svinjske koljenice staviti u lonac s vodom i dodati začine kuhati dok nije do pola skuhano. Luk popržiti na ulju da se zastakli pa dodati kupus i koljenicu. Lagano pirjati dolivajući vrlo malo tekućine u kojoj se kuhala koljenica tako nikad ne ostane bez tekućine, ali niti je smije biti previše. Pirjati 45 minuta na laganoj vatri, podlijevajući po potrebi tekućinom u kojoj se kuhala koljenica. Krumpir očistiti od kore, narezati na 4 dijela, posebno skuhati u malo slane vode. Kad je krumpir kuhan dodati ga kuhanom kiselom kupusu, sve zajedno izmješati i poslužiti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)
Jefitno, a ukusno jelo, jednostavno za pripremu jedno je od glavnih jela na zimskom jelovniku kontitnetalne Hrvatske.

Sastojci

  • 3-4 svinjske koljenice
  • luk
  • celer
  • peršin
  • papar
  • lovorov list
  • voda da pokrije sve sastojke
  • 1/2 kg ribanog kupusa
  • 1 glavica luka
  • 4 srednje velika krumpira

Priprema

Očišćene svinjske koljenice staviti u lonac s vodom i dodati začine kuhati dok nije do pola skuhano.

Luk popržiti na ulju da se zastakli pa dodati kupus i koljenicu. Lagano pirjati dolivajući vrlo malo tekućine u kojoj se kuhala koljenica tako nikad ne ostane bez tekućine, ali niti je smije biti previše. Pirjati 45 minuta na laganoj vatri, podlijevajući po potrebi tekućinom u kojoj se kuhala koljenica.

Krumpir očistiti od kore, narezati na 4 dijela, posebno skuhati u malo slane vode. Kad je krumpir kuhan dodati ga kuhanom kiselom kupusu, sve zajedno izmješati i poslužiti.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika tom's

Moj je prijedlog da se umjesto koljenice uzme buncek!

Krumpir je bolje napraviti restani. U toj kombinaciji moremo govoriti o autohtonom zimskom jelu sjeverozapadne Hrvatske prije svega.

Ovak s koljenicom, to mi je malo fensi.