Sardele s limunom

Autor: Bonkulo   (palac x 2197) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
svježe srdele neprskani limuni sol, papar iz mlinca maslinovo ulje Priprema: Srdelama odstraniti glavu, otvoriti ih i izvaditi kost, kao za pohanje. Na dno posude (važno je da ima poklopac koji dobro brtvi!) uliti malo maslinovog ulja, da pokrije dno, posložiti tanko rezane kriške limuna sa korom a poviše filete srdela. Posoliti, popapriti i malo nakapati limunovog soka. Tako redati do najviše 2/3 visine posude, svakih par redova i kriške limuna. Poklopiti i staviti na najmanji mogući plamen. Nakon otprilike pola sata, (kad fileti postanu blijedo-žuti), ugasiti i pustiti ohladiti. Servirati ukrašeno listićima bosiljka i po želji majonezom ili nekim drugim hladnim umakom na bazi jaja. Napomene Za vrijeme kuhanja povremeno protresti za provjeru a u pravilu ne treba dodati ništa vode ako je valjani poklopac i niska temperatura kuhanja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+219)
Ovo je recept za ljetnje predjelo, ili uz dodatkak krumpira na nekakav način i lagano samostalno jelo.

Sastojci

  • svježe srdele
  • neprskani limuni
  • sol, papar iz mlinca
  • maslinovo ulje

Priprema:

Srdelama odstraniti glavu, otvoriti ih i izvaditi kost, kao za pohanje. Na dno posude (važno je da ima poklopac koji dobro brtvi!) uliti malo maslinovog ulja, da pokrije dno, posložiti tanko rezane kriške limuna sa korom a poviše filete srdela. Posoliti, popapriti i malo nakapati limunovog soka. Tako redati do najviše 2/3 visine posude, svakih par redova i kriške limuna. Poklopiti i staviti na najmanji mogući plamen. Nakon otprilike pola sata, (kad fileti postanu blijedo-žuti), ugasiti i pustiti ohladiti. Servirati ukrašeno listićima bosiljka i po želji majonezom ili nekim drugim hladnim umakom na bazi jaja. Napomene Za vrijeme kuhanja povremeno protresti za provjeru a u pravilu ne treba dodati ništa vode ako je valjani poklopac i niska temperatura kuhanja.

Prosjek: 4 (+219)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)