Repni štrukli

recepti_bez_slike
50 dkg glatkog brašna 2 dcl mlake vode 1 jaje 1 mala žličica soli Nadjev: 50 dkg repe 3 žlice masti 50 dkg kravljeg sira 2 dcl vrhnja 2 jaja Pola glavice luka, sol Priprema: Promiješati sastojke za tijesto, umijesiti glatko i mekano tijesto, te ga ostaviti 20 min. Za nadjev treba oguliti repu, naribati, skuhati u slanoj vodi. Kad je kuhano ocijediti, oprati 3 puta u hladnoj vodi. Na 3 žlice masti pržiti pola glavice crvenog luka dok ne dobije žuto-smeđu boju. Takav se luk doda prethodno ocijeđenoj repi, na to se stavi sir, vrhnje, jaja i pola žličice soli. Zatim se razvalja mlinac, sa svake strane stavimo nadjev tako da dobijemo 2 jednake štrudle. Može se rezati na komade, a može se i cijelo staviti u namazani lim. Peče se na 200 C oko pola sata.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Pohani zagorski štrukli najbolji recept Sirni štrukli ›

Tijesto:

  • 50 dkg glatkog brašna
  • 2 dcl mlake vode
  • 1 jaje
  • 1 mala žličica soli

Nadjev:

  • 50 dkg repe
  • 3 žlice masti
  • 50 dkg kravljeg sira
  • 2 dcl vrhnja
  • 2 jaja
  • Pola glavice luka, sol

Priprema:

Promiješati sastojke za tijesto, umijesiti glatko i mekano tijesto, te ga ostaviti 20 min.

Za nadjev treba oguliti repu, naribati, skuhati u slanoj vodi. Kad je kuhano ocijediti, oprati 3 puta u hladnoj vodi.

Na 3 žlice masti pržiti pola glavice crvenog luka dok ne dobije žuto-smeđu boju.

Takav se luk doda prethodno ocijeđenoj repi, na to se stavi sir, vrhnje, jaja i pola žličice soli.

Zatim se razvalja mlinac, sa svake strane stavimo nadjev tako da dobijemo 2 jednake štrudle.

Može se rezati na komade, a može se i cijelo staviti u namazani lim. Peče se na 200 C oko pola sata.

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)