Purica s mlincima

Autor: tatjana   (palac x 1638) |moji recepti


recepti_bez_slike

Nakon Badnjaka kad se prema običaju posti te prije polnoćke jede bakalar, na svečanoj božićnoj trpezi uobičajeno je poslužiti puricu.

Puricu je jednostavno pripremiti. Dan ranije puricu treba dobro posoliti izvana i iznutra pa ostaviti u hladnjaku.

Zagrijati pečnicu na 200°. Dok se pečnica ne zagrije, puricu treba dodatno namastiti najbolje gusijom masti (koju možete nabaviti na tržincama). Puricu položiti na pleh staviti peći u zagrijanu pečnicu. Nakon otprilike 45 minuta pečenja, puricu treba započeti prelivati sokom od pečenja svakih petnaestak minuta.

Puricu treba peći ovisno o težini, a pravilo je da za svaku kilu treba sat vremena pečenja, tako da ukoliko je purica teška dva i pol kilograma, pečenje će trajati dva i pol sata.

Purica se u kontitnentalnoj Hrvatskoj uglavnom poslužuje s mlincima. Mlince je također moguće kupiti i gotove. Ukoliko koristite kupovne mlince, razlomite ih na manje komade, stavite u veće cjedilo i prelite velikom količinom ključale vode. (Ako potopite mlince u ključalu vodu, mogli bi se previše raskuhati.) Ocijeđene mlince pomiješajti sa sokovima koje je purica pustila tijekom pečenja.

Prosjek: 4.5 (+2)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
i jedan jednako je tri
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

"Još jedan recept iz TOP 50"