Polpete od tikvica

Autor: tatjana   (palac x 1638) |moji recepti


Ovo bi se jelo moglo nazvati i tikvice za početnike, jer ne treba velika vještina u pripremi, a može se servirati kao prilog ili uz salatu kao samostalni lagani ljetni ručak.

Recepti HR - 3 - slika

Sastojci

  • 1/2 kg tikvica
  • 4 jaja
  • 5 vrhom punih žlica brašna
  • 1 manja glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • papar i sol po ukusu

Priprema

Tikvice dobro oprati, pa krupno naribati zajdno sa korom. Ako su tikvice jako mlade, mogu se narezati na ploške umjesto ribati. Tikvice posoliti i ostaviti da odstoje petnaestak minuta. Luk i češnjak sitno nasjeckati pa popržiti na malo maslinovog ulja (a može i obično tko ne voli maslinovo). Nakon 15-ak minuta, tikvice snažno ocijediti rukama. Umutiti jaja, dodati brašno, posoliti i popapriti po ukusu. Brašna treba dodati tako da se dobije tekuće tijesto, nešto gušće od onog za palačinke, dodati ocijeđene tikvice i poprženi luk i češnjak. Smjesa mora biti dovoljno gusta da se ne odvaja i razljeva.

U dubljoj tavi zagrijati ulje, velikom žlicom vaditi smjesu od tikvica i na srednjoj vatri peći s obje strane. Kad dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvaditi ih na papirnati ručnik da se ocijedi suvišna masnoća.

Prosjek: 3.7 (+3)
1/2 kg tikvica 4 jaja 5 vrhom punih žlica brašna 1 manja glavica luka 2 režnja češnjaka papar i sol po ukusu Priprema Tikvice dobro oprati, pa krupno naribati zajdno sa korom. Ako su tikvice jako mlade, mogu se narezati na ploške umjesto ribati. Tikvice posoliti i ostaviti da odstoje petnaestak minuta. Luk i češnjak sitno nasjeckati pa popržiti na malo maslinovog ulja (a može i obično tko ne voli maslinovo). Nakon 15-ak minuta, tikvice snažno ocijediti rukama. Umutiti jaja, dodati brašno, posoliti i popapriti po ukusu. Brašna treba dodati tako da se dobije tekuće tijesto, nešto gušće od onog za palačinke, dodati ocijeđene tikvice i poprženi luk i češnjak. Smjesa mora biti dovoljno gusta da se ne odvaja i razljeva. U dubljoj tavi zagrijati ulje, velikom žlicom vaditi smjesu od tikvica i na srednjoj vatri peći s obje strane. Kad dobiju lijepu zlatno žutu boju, izvaditi ih na papirnati ručnik da se ocijedi suvišna masnoća. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3)

Napiši svoj komentar

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
Dodaj datoteku (slika, dokument) uz komentar
1. Odaberite sliku | 2. Pričekajte da se pojavi mala sličica | 3. Spremite komentar
Slike veće od 1600x1600, biti će smanjene automatski.
Dokument treba biti manji od 1 MB.
Formati koje možete koristiti: jpg gif png jpeg JPG PNG GIF JPEG csv .
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
nula i sedam jednako je
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10
Slika korisnika Meri's

Za one koji ne vole masno - hrpice se mogu složiti na
masni papir i peći u pećnici oko 1/2 sata na 200 ° C
- izvrsno je - a može se staviti svakakvih dodataka
npr. krušne mrvice umjesto brašna, naribati sira ili parmezana, sezama, obavezno petrusina i sl.

Slika korisnika Marina's

Inace nisam ljubiteljica tikvica, ali pripremljene ovako nesto su sto se ne smije propustiti. Probala sam i dosta nacina, ali ovaj je nekako najlaksi i ujedno najbolji. Odlican recept. Svaka cast!

Slika korisnika creed's

o, da, jedan od top 10 recepata ovdje.
Polpete od tikvica radim ovako, ali i u slatkoj varijanti (sa smjesom za palačinke, naribane i ocjeđene tikvice i mrvicu više šećera nego za palačinke). Pečem ih na onaj američki način - deblje nego obične i malo su manje.

Slika korisnika Igor's

dobar recept , moram probat

Slika korisnika JAKIANI's

JAKI