Pogača od čvaraka

recepti_bez_slike
Sastojci 0,5 kg polubijelog brašna 20 dkg čvaraka (moguće je nabaviti na tržnicama i u većini bolje opskrbljenih supermarketa) 3 žlice ulja 5 dag kvasca Malo mlake vode Sol Priprema Od svih sastojaka umijesite glatko tijesto, stavite u prethodno nauljeni kalup za pečenje ostavite ga pokriveno krpom otprilike 30 minuta da kvasac nabuja, i stavite peći na 170 do 180 stupnjeva 45 do 50 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2) ‹ Pogača nadjevena sirom najbolji recept Pogača od čvaraka, luka i jaja ›
Zapažena i nagrađena receptura za pogaču od čvaraka, staro tradicionalno jelo kontitnetalne Hrvatske.

Iz brošure koju je Krapinsko-zagorska županija izdala nakon manifestacije Babičini kolači i koja je požnjela veliki uspjeh, objavljujemo recept gospođe Marije Gorup. 

Sastojci

  • 0,5 kg polubijelog brašna
  • 20 dkg čvaraka (moguće je nabaviti na tržnicama i u većini bolje opskrbljenih supermarketa)
  • 3 žlice ulja
  • 5 dag kvasca
  • Malo mlake vode
  • Sol

Priprema

Od svih sastojaka umijesite glatko tijesto, stavite u prethodno nauljeni kalup za pečenje ostavite ga pokriveno krpom otprilike 30 minuta da kvasac nabuja, i stavite peći na 170 do 180 stupnjeva 45 do 50 minuta.

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)