Našpikani zec

Autor: tatjana   (palac x 18467) |moji recepti

1
Prije kojih pedesetak godina, zečetina je bila jednako udomaćena na domaćim jelovnicima kao i teletina ili svinjetina.
pečeni zec

Sastojci

  • 80 dkg zečetine
  • 20 dkg slanine (ili pancete)
  • 10 dkg maslaca
  • 1/4 l vrhnja

Priprema
Očišćenog zeca našpikati slaninom (ili ako je dulji vretensti dio zeca omotati tankim listićima), natrljati solju i staviti u posudu za pečenje. Rastopiti maslac do vrenja pa preliti po zečetini u posudi. Posudu staviti u pečnicu na 175°C na cca 45 minuta, preliti vrhnjem i još kratko zapeći.

Prosjek: 5 (+334)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika dbmo's

dobar zec