Krafne

Autor: tatjana   (palac x 18420) |moji recepti

18
Za kvasac 1 kocka svježeg kvasca 1/2 dcl mlijeka 1 dkg šećera 3 dkg brašna Za tijesto 25 dkg glatkog brašna 25 dkg oštrog brašna 1 dkg soli 10 dkg maslaca 4 dkg šećera 1/4 l mlijeka 2 žumanjca 1 cijelo jaje 2 žlice ruma naribana korica limuna 10 dkg marmelade od marelica šećer u prahu za posipanje   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+62) Domaće krafne Krafne - domaći recept Krafne - pokladnice punjene sirom Krafne-pokladnice Solen kolac Domaće krafne ›
Dječica se jednako vesele svojim šarenim kostimima i maskama kao i krafnama bez kojih je maskembal nezamisliv.
Recepti - 3 - slika

S malo truda i vremena, veselje će biti još veće ako ih poslužite svježim, domaćim krafnama po receptu Branka Ognjenovića.

Sastojci za krafne

Za kvasac

  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 1/2 dcl mlijeka
  • 1 dkg šećera
  • 3 dkg brašna

Za tijesto

  • 25 dkg glatkog brašna
  • 25 dkg oštrog brašna
  • 1 dkg soli
  • 10 dkg maslaca
  • 4 dkg šećera
  • 1/4 l mlijeka
  • 2 žumanjca
  • 1 cijelo jaje
  • 2 žlice ruma
  • naribana korica limuna
  • 10 dkg marmelade od marelica
  • šećer u prahu za posipanje

 

Prosjek: 4.3 (+62)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Evaa7's

Zora Gibe piše:
Prekrasno, hvala https://atelierrebul.si/shop/category/nega-telesa-krema-za-roke-45 vam na ovom video receptu,bas ste me obradovali... <:P

Prekrasno, hvala vam na ovom video receptu,bas ste me obradovali

2
Slika korisnika Vaše ime, nadimak..'s

Hvala Gizella rado bi dosla, ali sam jako daleko, u Americi.Pa budem te potrazila na facebok..bye!

3
Slika korisnika Gizella Sofro's

ja cu ti napraviti dodji kod mene na Otok Vir, mi cemo zajedno!!Ok Lp.

4
Slika korisnika Zora Gibe's

Prekrasno, hvala vam na ovom video receptu,bas ste me obradovali... <:P

5
Slika korisnika meseceve mene's

Stvarno lepo izgledaju !
Hvala na receptu !
dijeta meseceve mene

6
Slika korisnika Zora Gibe's

Ove krafne izgledaju veoma lijepo, samo ima puno posla oko njih, ali se isplati... :party:

7
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

puno bolje :)

8
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

malo je teško sve ovo shvatiti ozbiljno kad je naslov stranice " Recept za priRPemu domaćih krafni"

9
Slika korisnika admin's

Evo ispravljen je tipfeler, nadam se da je sad lakse za shvatiti :)

10
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

krafne su odlicne cista 10

11
Slika korisnika siroce's

meni nitko ne želi napraviti krofne, ni mama, ni seka, ni baka
imam 13 godina i neznam ih sam napraviti

12
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

Da li netko zna kako se rade americke krafne?

13
Slika korisnika donaaa's

krafne ,krefne...mljac mljac fino......ukusno

14
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

Stvarno mi idu na jetru zlonamjerni pisci recepata koji jednim detaljem unište brdo namirnica! Ili nepažljivi - ishod je isti. UMJESTO ČETVRTINE DECILITRA MLIJEKA, TREBA STAJATI ČETVRTINA LITRE! Oznaka za litru je l (L), ako je u tome problem!
Sramota! Zar nitko ne čita recepte? Frajer u videu iz vrča izlije bitno više od 0,025l mlijeka...

15
Slika korisnika naata's

Nepoznati korisnik piše:
Stvarno mi idu na jetru zlonamjerni pisci recepata koji jednim detaljem unište brdo namirnica! Ili nepažljivi - ishod je isti. UMJESTO ČETVRTINE DECILITRA MLIJEKA, TREBA STAJATI ČETVRTINA LITRE! Oznaka za litru je l (L), ako je u tome problem!
Sramota! Zar nitko ne čita recepte? Frajer u videu iz vrča izlije bitno više od 0,025l mlijeka...

...bože kako ima nervoznih ljudi, nevjerojatno! Tko radi taj i griješi, a da imate toliko recepata i da se upola toliko trudite na ovoj stranici kao naša tatjana =D> možda bi Vas i ozbiljnije shvatila, mogli Ste se barem imenom potpisati a ne kao "nepoznat korisnik" ostavljati bezobrazne komentare.

16
Slika korisnika tatjana's

Naravno da nije bilo zlonamjerno. Svakom se može potkrasti greška.

17
Slika korisnika Tomek's

• Tijesto:
• 500 g brašna(pola glatko pola oštro)
• 100 g margarina
• 40 g šečera
• 2 jajeta
• 2,5 dcl mlijeka
• 1 svježi kvasac (40g)
• korica 1 limuna
• malo ruma
• 10 g soli

U 1 dcl mlijeka rastopiti kvasac. Na laganoj vatri ugrijati ostatak mlijeka, šečer, sol i margarin.
U posebnu posudu umutiti jaja, rum i koricu od limuna, u to dodati rastopljeni kvasac.
Postepeno dodavati brašno i mutiti dok ne dobijete glatku masu.Ako se brašno lijepi dodati jos brašna i domijesiti rukama.
Ostaviti tijsto da se diđe cca. 1 sat, prekriveno vrečicom ili plastičnom folijom da se ubrza proces dizanja.

Dignuto tijesto izvaditi na pobrašnatu površinu i razvaljati na cca. 1cm (bolje malo deblje nego pretanko). Pokušati ga razvaljati u št
o manje poteza. Vaditi krugove čašom(veličina po zelji), i stavljati na pobrašnjanu krpu naopako.
Ostaviti opet da se digne cca. pola sata.
Po želji puniti filom sa špricom(različite marmelade)
Zagrijati ulje na srednju temperaturu, ne prevruće.
Ako ulje počne prskati, samo bez panike ima rješenje i za to.

Stavljati krafne u ulje tako da doljnja strana prvo bude gore.
Pržiti toliko dugo da dobiju tamno žutu boju na obe strane.
Krafne vaditi po mogučnosti sa rupičastok žlicom, tako da što manje ulja dižete sa krafnama.
Jos vruće posipati staub šečerom.

Dobar tek želi vam tomek

18
Slika korisnika ja's

krafne