Domaća juha od heljde

Autor: tatjana   (palac x 18491) |moji recepti

1
20 dkg heljdine kaše 1 mrkva 5 srednjih šampinjona narezanih 1 komorač 1 crvena paprika 1 veća rajčica 1 veća glavica luk 2 režnja češnjak 1 manja tikvica 1/2 dcl maslinovo ulje otprilike 3/4 litre temeljca ili vode (ako nema temeljca i dodati jednu kocku pileće juhe) Priprema Sol i papar po ukusu 1 vezica peršina Očistiti luk i sitno ga narezati na kockice pa prepržiti do zlatno žute boje na ulju. Potom dodati mrkvu, pa ostalo povrće po tvrdoći (paprika, komorač, šampinjoni, tikvica), koje također lagano prepržiti. Dodati heljdu i češnjak, zaliti vodom ili temeljcem i ostaviti lagano kuhati najmanje pola sata dok heljda ne omeša. Dotjerati okus dodajući sol i papar i pred kraj dodati rajčicu prethodno narezanu na kockice. Još lagano sve prokuhati da heljda potpuno omekaša. Servirati obilato dekorirano sitno narezanim peršinom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+110)
U ovu vrlo je hranljivu juhu, može se dodati i malo tijesta ili nekog drugog povrća. Svatko prema vlastitom okusu može odrediti hoće li juha biti vrlo gusta ili rijeđa.
juha od heljde

Sastojci za 4 osobe

  • 20 dkg heljdine kaše
  • 1 mrkva
  • 5 srednjih šampinjona narezanih
  • 1 komorač
  • 1 crvena paprika
  • 1 veća rajčica
  • 1 veća glavica luk
  • 2 režnja češnjak
  • 1 manja tikvica
  • 1/2 dcl maslinovo ulje otprilike
  • 3/4 litre temeljca ili vode (ako nema temeljca i dodati jednu kocku pileće juhe)

Priprema

Sol i papar po ukusu 1 vezica peršina Očistiti luk i sitno ga narezati na kockice pa prepržiti do zlatno žute boje na ulju. Potom dodati mrkvu, pa ostalo povrće po tvrdoći (paprika, komorač, šampinjoni, tikvica), koje također lagano prepržiti. Dodati heljdu i češnjak, zaliti vodom ili temeljcem i ostaviti lagano kuhati najmanje pola sata dok heljda ne omeša. Dotjerati okus dodajući sol i papar i pred kraj dodati rajčicu prethodno narezanu na kockice. Još lagano sve prokuhati da heljda potpuno omekaša. Servirati obilato dekorirano sitno narezanim peršinom.

Prosjek: 5 (+110)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika pavel's

heljdu ne treba kuhati, samo ju dati u vruču vodu i za pola sata je kuhana (mekana)