Gulaš s vrhnjem

Autor: nena970   (palac x 2624) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
500-750 g govedine (od buta) 50 g masti 1-3 glavice luka 1 žličica paprike 1 šalica vruće juhe 1 žlica brašna 1/4 l kiselog vrhnja sol Postupak pripreme Sitno narezan luk pržimo na vrućoj masti dok ne zažuti i pospemo ga paprikom koja smije samo jednom zašištati. Zatim dolijemo 3 žlice vode i dodamo meso narezano na krupne kocke pa ga posolimo. Postepeno dodavajući tekućinu, pirjamo meso u vlastitom soku dok ne omekša. Prigotavlja se 2-2,5 sata. Brašno dobro razmutimo s vrhnjem i mješavinu dodamo umaku. Gulaš s vrhnjem dobro prija i onda ako je priređen od teletine. Prilozi : slani krumpir, tjestenine, žličnjaci, okruglice od zemički, salata. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 500-750 g govedine (od buta)
  • 50 g masti
  • 1-3 glavice luka
  • 1 žličica paprike
  • 1 šalica vruće juhe
  • 1 žlica brašna
  • 1/4 l kiselog vrhnja
  • sol

Postupak pripreme

Sitno narezan luk pržimo na vrućoj masti dok ne zažuti i pospemo ga paprikom koja smije samo jednom zašištati. Zatim dolijemo 3 žlice vode i dodamo meso narezano na krupne kocke pa ga posolimo. Postepeno dodavajući tekućinu, pirjamo meso u vlastitom soku dok ne omekša. Prigotavlja se 2-2,5 sata. Brašno dobro razmutimo s vrhnjem i mješavinu dodamo umaku. Gulaš s vrhnjem dobro prija i onda ako je priređen od teletine. Prilozi : slani krumpir, tjestenine, žličnjaci, okruglice od zemički, salata.

No votes yet

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Tenka kukuruzna zlevka - PROČITAJTE Vinski gulaš - PROČITAJTE Poseban sekeli gulaš - PROČITAJTE Vidovečki gibanek - PROČITAJTE Kolač od 6 čaša - PROČITAJTE