Goveđi svici na flamanski način

recepti_bez_slike
4 goveđa odrezska (oko 150g svaki) sol papar 4 kriške slanine 1 kiseli krastavac 1 svježa crvena paprika mast 4 žlice narezanog celera 4 žlice narezane mrkvice 4 glavice luka 2 žlice šećera 4 žlice svijetlog piva 2 žlice vode 2 žlice mlijeka Postupak pripreme Odresci se tanko izlupaju. Gornja strana odreska se posoli i dobro zapapri pa se u sredinu stavi kriška slanine, komadić krastavca, žličica sjeckane svinjetine i komadić narezane svježe paprike. Odrezak se smota i na oba kraja pričvrsti čačkalicama. Zatim se svici sa svih strana pripeku i jedan do drugoga slože u vatrostalnu posudu, iznad narezanog celera i mrkvice. U masti se posebno prži narezani luk i šećer dok ne potamne pa se zaliju pivom, vodom i mlijekom te posole i zapapre. Tim se gustim umakom preliju svici i peku na vatri oko 45 min. Umak će, kad jelo bude gotovo, biti nešto gušći. Služi se s pireom od krumpira i salatom po volji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 4 goveđa odrezska (oko 150g svaki)
  • sol
  • papar
  • 4 kriške slanine
  • 1 kiseli krastavac
  • 1 svježa crvena paprika
  • mast
  • 4 žlice narezanog celera
  • 4 žlice narezane mrkvice
  • 4 glavice luka
  • 2 žlice šećera
  • 4 žlice svijetlog piva
  • 2 žlice vode
  • 2 žlice mlijeka

Postupak pripreme

Odresci se tanko izlupaju. Gornja strana odreska se posoli i dobro zapapri pa se u sredinu stavi kriška slanine, komadić krastavca, žličica sjeckane svinjetine i komadić narezane svježe paprike. Odrezak se smota i na oba kraja pričvrsti čačkalicama. Zatim se svici sa svih strana pripeku i jedan do drugoga slože u vatrostalnu posudu, iznad narezanog celera i mrkvice. U masti se posebno prži narezani luk i šećer dok ne potamne pa se zaliju pivom, vodom i mlijekom te posole i zapapre. Tim se gustim umakom preliju svici i peku na vatri oko 45 min. Umak će, kad jelo bude gotovo, biti nešto gušći. Služi se s pireom od krumpira i salatom po volji.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)