Crne masline - konzerviranje

Autor: tatjana   (palac x 2638) |moji recepti

1
Crne masline, koje se beru u studenom i prosincu, zrele su i punog, intenzivnog okusa. Ove masline uglavnom završe u maslinovom ulju, iako se mogu ostaviti i za jelo. Ovdje je recept kako na Braču konzerviraju crne masline za zimnicu.
Recepti HR - 3 - slika

Masline u soli

U staklenu ili plastičnu posudu slagati red maslina soli i red soli. Svaki dan dobro protresti kako bi se maslne dobro obližile solju sa svih strana. Nakon četiri-pet dana u soli, masline se mogu staviti u staklenku i preliti maslinovim uljem. Ovako pripremlje se mogu i zamrznuti u ledenici pa vaditi po potrebi: kad se odmrznu lagano ih preliti maslinovim uljem i poslužiti.

Masline prokuhane u salamuri

Zakuhati slanu vodu (omjer: otprilike  na litru vode 8 dkg sol). Uvrelom vodom preliti masline koje su u drugoj posudi, ostaviti da se ohladi, procijediti i ostaviti da se posuše (najbolje na buri). Kao i kod prethodnog recepta, i ove se masline mogu staviti u staklenku i preliti maslinovim uljem, ili zamrznuti za kasnije posluživanje.

Prosjek: 5 (+2)
U staklenu ili plastičnu posudu slagati red maslina soli i red soli. Svaki dan dobro protresti kako bi se maslne dobro obližile solju sa svih strana. Nakon četiri-pet dana u soli, masline se mogu staviti u staklenku i preliti maslinovim uljem. Ovako pripremlje se mogu i zamrznuti u ledenici pa vaditi po potrebi: kad se odmrznu lagano ih preliti maslinovim uljem i poslužiti. Masline prokuhane u salamuri Zakuhati slanu vodu (omjer: otprilike  na litru vode 8 dkg sol). Uvrelom vodom preliti masline koje su u drugoj posudi, ostaviti da se ohladi, procijediti i ostaviti da se posuše (najbolje na buri). Kao i kod prethodnog recepta, i ove se masline mogu staviti u staklenku i preliti maslinovim uljem, ili zamrznuti za kasnije posluživanje. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)

Dodajte svoju verziju / Napišite kako vam je uspjelo / Postavite pitanje... OVDJE

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika Tanja's

Masline se mogu pripremiti tako da se ubace u uzavrelu slanu vodu. Procijede ,posole i stave u škrovadu u toplu peč 10 minuta da se malo prosuše. Ako ste napravili veču količinu stavite ih u male kesice i zamrznite.Meni traju jako dugo.Ukoliko ih odmah želite jesti nakon što se ohlade, ulite u njih samo malo maslinova ulja.

"Još jedan recept iz TOP 50"