Domaća krem pita s tri kore

recepti_bez_slike
35 dag brašna 12 dag masti 10 dag šećera 1 jaje 1 mala žlica sode bikarbone 2 žlice kiselog vrhnja Ukras: 2 šlag pjene Krema: 1/2 l mlijeka 3 žutanjka 3 žlice šećera 3 žlice oštrog brašna 3 bjelanjka 6 žlica šećera u prahu 2 vanili šećera Postupak pripreme Izraditi meko, glatko tijesto od brašna sa sodom bikarbonom dodajući mast, šećer i jaje. Sve dobro umijesiti. Tijesto podijeliti na tri dijela i svaki posebno razvaljati. Na obrnutoj strani pleha ispeći tri kore (odvojeno). Dvije kore namazati kremom i preklopiti jednu preko druge. Na gornju površinu postaviti treću koru. Ostaviti kolač da se hladi i kore omekšaju. Drugi dan vanjske površine ukrasiti šlag pjenom. KREMA: U vrelom mlijeku ukuhavati žutanjke sa šećerom. Stalno mješajući dodati otopljeno brašno (razmućeno brašno u malo mlijeka). Masu skloniti s vatre i u mlako umiješati posebno izrađen čvrst snijeg bjelanjaka sa šećerom i vanili šećerom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)

Sastojci

  • 35 dag brašna
  • 12 dag masti
  • 10 dag šećera
  • 1 jaje
  • 1 mala žlica sode bikarbone
  • 2 žlice kiselog vrhnja
Ukras:
  • 2 šlag pjene
Krema:
  • 1/2 l mlijeka
  • 3 žutanjka
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 3 bjelanjka
  • 6 žlica šećera u prahu
  • 2 vanili šećera

Postupak pripreme

Izraditi meko, glatko tijesto od brašna sa sodom bikarbonom dodajući mast, šećer i jaje. Sve dobro umijesiti. Tijesto podijeliti na tri dijela i svaki posebno razvaljati. Na obrnutoj strani pleha ispeći tri kore (odvojeno). Dvije kore namazati kremom i preklopiti jednu preko druge. Na gornju površinu postaviti treću koru. Ostaviti kolač da se hladi i kore omekšaju. Drugi dan vanjske površine ukrasiti šlag pjenom.

KREMA: U vrelom mlijeku ukuhavati žutanjke sa šećerom. Stalno mješajući dodati otopljeno brašno (razmućeno brašno u malo mlijeka). Masu skloniti s vatre i u mlako umiješati posebno izrađen čvrst snijeg bjelanjaka sa šećerom i vanili šećerom.

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)