Carski drobljenac

Autor: margareta   (palac x 22450) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1/4 kg brašna 4 jaja 1/8 litre mlijeka 1 žlica maslaca sol šećer za posipanje sirup od malina Postupak pripreme Od brašna, žumanjaka, mlijeka i soli napravite gusto tekuće tijesto. Pustite da stoji pola sata. Istucite snijeg od bjelanjaka i promiješajte ga s tijestom. Maslacem namažite posudu i na vruć maslac ulijte tijesto. Kada je tijesto poprimilo žučkastosmeđu boju okrenite ga da se i s druge strane peče. Zatim uzmite viljušku i rastrgajte tijesto, kuhačom promiješajte i neka se još malo peče. Drobljenac složite u zdjelu i posipajte šećerom i sirupom od malina. Prema želji mogu se u tijesto umiješati i grožđice koje treba prethodno namočiti u mlijeko. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 1/4 kg brašna
  • 4 jaja
  • 1/8 litre mlijeka
  • 1 žlica maslaca
  • sol
  • šećer za posipanje
  • sirup od malina

Postupak pripreme

Od brašna, žumanjaka, mlijeka i soli napravite gusto tekuće tijesto. Pustite da stoji pola sata. Istucite snijeg od bjelanjaka i promiješajte ga s tijestom. Maslacem namažite posudu i na vruć maslac ulijte tijesto. Kada je tijesto poprimilo žučkastosmeđu boju okrenite ga da se i s druge strane peče. Zatim uzmite viljušku i rastrgajte tijesto, kuhačom promiješajte i neka se još malo peče. Drobljenac složite u zdjelu i posipajte šećerom i sirupom od malina. Prema želji mogu se u tijesto umiješati i grožđice koje treba prethodno namočiti u mlijeko.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)