Biftek u papru

recepti_bez_slike
Goveđa poleđina Priprema: Goveđu poleđinu (lungenbraten), koja je dobro odležala u ulju, izrežite na komade debljine 2 prsta i oblikujte bifteke. Ne tucite batićem za meso. Petnaestak zrna papra zdrobite u mužaru te svaki odrezak obilno natrljajte pripremljenim paprom. Posolite i pecite na vrućoj masnoći 10-tak minuta. Meso mora dobiti ružičastu boju i ne preporučuje se onima koji vole dobro pečeno meso. Izvadite meso na tanjur, a na ostatak masnoće nalijte čašicu vina i pustite da tekućina ukuha napola pa tada dodajte komadić maslaca veličine oraha. Umak prelijte preko mesa, a kao prilog servirajte pečeni krumpir, 2 odreska pržene slanine, na maslacu ugrijane vrhove šparoga, na maslacu pirjanu lučicu i rajčicu pečenu na žaru preko koje stavite komadić svježeg maslaca. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1) ‹ Biftek s lukom najbolji recept Biftek u pikantnom umaku ›

Sastojci:

  • Goveđa poleđina

Priprema:

Goveđu poleđinu (lungenbraten), koja je dobro odležala u ulju, izrežite na komade debljine 2 prsta i oblikujte bifteke. Ne tucite batićem za meso. Petnaestak zrna papra zdrobite u mužaru te svaki odrezak obilno natrljajte pripremljenim paprom. Posolite i pecite na vrućoj masnoći 10-tak minuta. Meso mora dobiti ružičastu boju i ne preporučuje se onima koji vole dobro pečeno meso. Izvadite meso na tanjur, a na ostatak masnoće nalijte čašicu vina i pustite da tekućina ukuha napola pa tada dodajte komadić maslaca veličine oraha. Umak prelijte preko mesa, a kao prilog servirajte pečeni krumpir, 2 odreska pržene slanine, na maslacu ugrijane vrhove šparoga, na maslacu pirjanu lučicu i rajčicu pečenu na žaru preko koje stavite komadić svježeg maslaca.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)