Bakina gibanica

Autor: Lela88   (palac x 1917) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag gotovih kora za savijaču Nadjev od jabuka: 1 kg kiselih jabuka 2 žlice šećera 1 vanili šećer 2 žlice krušnih mrvica Nadjev od oraha: 25 dag mljevenih oraha 5 dl mlijeka 3 žlice šećera 2 žlice meda 10 dag grožđica Nadjev od maka: 25 dag samljevenog maka u zrnu 2 žlice šećera 1 vanili šećer 1/2 dl mlijeka Nadjev od sira: 50 dag mladog kravljeg sira 3 žlice šećera 1 vanili šećer 1 jaje Dorada: 10 dag maslaca 1 dl tekućeg slatkog vrhnja Preljev: 1/2 dl mlijeka 1/2 dl slatkog vrhnja 1 žlica šećera Postupak pripreme Oguliti i naribati jabuke i pomiješati sa šećerom i mrvicama. Orahe preliti vrelim mlijekom, dodati šećer, med i grožđice. Izmiješati mak i šećer. Neprestano miješajući polagano dodavati vruće mlijeko, pazeći da smjesa ostane gusta. U propasirani sir dodati šećer i jaje, dobro izmiješati žlicom. Dobro izmiješati. U nauljeni oblik staviti 2 kore i premazati ih rastopljenim maslacem. Tanko namazati dio nadjeva oraha. Poškropiti slatkim vrhnjem i poklopiti korom. Premazati rastopljenim maslacem. Ponavljati postupke izmjenjujući nadjeve po redu dok ima sastojaka. Pokriti korom i premazati rastopljenim maslacem. Pokriti posljednjom, nenamašćenom, korom. Preliti preljevom. Bakina gibanica se peče oko 60 minuta na 180 stupnjeva. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 50 dag gotovih kora za savijaču
Nadjev od jabuka:
  • 1 kg kiselih jabuka
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanili šećer
  • 2 žlice krušnih mrvica
Nadjev od oraha:
  • 25 dag mljevenih oraha
  • 5 dl mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice meda
  • 10 dag grožđica
Nadjev od maka:
  • 25 dag samljevenog maka u zrnu
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanili šećer
  • 1/2 dl mlijeka
Nadjev od sira:
  • 50 dag mladog kravljeg sira
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanili šećer
  • 1 jaje
Dorada:
  • 10 dag maslaca
  • 1 dl tekućeg slatkog vrhnja
Preljev:
  • 1/2 dl mlijeka
  • 1/2 dl slatkog vrhnja
  • 1 žlica šećera

Postupak pripreme

Oguliti i naribati jabuke i pomiješati sa šećerom i mrvicama. Orahe preliti vrelim mlijekom, dodati šećer, med i grožđice. Izmiješati mak i šećer. Neprestano miješajući polagano dodavati vruće mlijeko, pazeći da smjesa ostane gusta. U propasirani sir dodati šećer i jaje, dobro izmiješati žlicom. Dobro izmiješati. U nauljeni oblik staviti 2 kore i premazati ih rastopljenim maslacem.

Tanko namazati dio nadjeva oraha. Poškropiti slatkim vrhnjem i poklopiti korom. Premazati rastopljenim maslacem. Ponavljati postupke izmjenjujući nadjeve po redu dok ima sastojaka. Pokriti korom i premazati rastopljenim maslacem. Pokriti posljednjom, nenamašćenom, korom. Preliti preljevom.

Bakina gibanica se peče oko 60 minuta na 180 stupnjeva.

No votes yet

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
1
Slika korisnika Tomislav Cmrecnjak's

Za mene je ovo otkriće! SUPER

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Međimurska gibanica - PROČITAJTE Kolač od 6 čaša - PROČITAJTE Najbolje ledene kocke - PROČITAJTE Kiflice - PROČITAJTE Domaći dizani kolač - PROČITAJTE