Pizza od plodova vrta

recepti_bez_slike
1 tijesto iz našeg recepta za tijesto za pizzu ili gotovo tijesto za pizzu 1 šalica umaka od rajčica 1 velika crvena paprika, očišćenog sjemenja i tanko narezana 1 malena tikvica, oguljena, narezana na kolutiće i kuhana na pari 1 kocka od 120 grama vrlo hladnog kremastog sira narezana na tanke trake 1 ½ šalice ribanog mozzarella sira 2 jušne žlice svježe naribanog parmezana (po želji) ¼ šalice nasjeckanih svježih začina kao što su bosiljak ili origano ili ½ čajne žličice sušenih (po želji) Priprema: Ugrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Izmijesite tijesto, oblikujte loptu i načinite centimetar debeo krug na prethodno pobrašnjenoj plohi. Prstima gurajte tijesto od središta prema vanjskome rubu, ostavljajući ga debljim na vanjskome dijelu. Stavite ga u veliki pizza-kalup i, ako je potrebno, dodatno oblikujte da pokrije cijeli kalup. Poslažite po tijestu umak od rajčica, povrće, sireve i eventualno začine. Pecite 25 do 30 minuta ili sve dok kora ne posmeđi i sir se otopi. Ostavite pizzu da odstoji prije posluživanja. Dobit ćete jednu veliku pizzu ili četiri manje. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 1 tijesto iz našeg recepta za tijesto za pizzu ili gotovo tijesto za pizzu
  • 1 šalica umaka od rajčica
  • 1 velika crvena paprika, očišćenog sjemenja i tanko narezana
  • 1 malena tikvica, oguljena, narezana na kolutiće i kuhana na pari
  • 1 kocka od 120 grama vrlo hladnog kremastog sira narezana na tanke trake
  • 1 ½ šalice ribanog mozzarella sira
  • 2 jušne žlice svježe naribanog parmezana (po želji)
  • ¼ šalice nasjeckanih svježih začina kao što su bosiljak ili origano ili
  • ½ čajne žličice sušenih (po želji)

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Izmijesite tijesto, oblikujte loptu i načinite centimetar debeo krug na prethodno pobrašnjenoj plohi. Prstima gurajte tijesto od središta prema vanjskome rubu, ostavljajući ga debljim na vanjskome dijelu. Stavite ga u veliki pizza-kalup i, ako je potrebno, dodatno oblikujte da pokrije cijeli kalup. Poslažite po tijestu umak od rajčica, povrće, sireve i eventualno začine. Pecite 25 do 30 minuta ili sve dok kora ne posmeđi i sir se otopi. Ostavite pizzu da odstoji prije posluživanja. Dobit ćete jednu veliku pizzu ili četiri manje.

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"
Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice.
Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)