Pire od patlidžana

Autor: Moela   (palac x 48520) |moji recepti

0
6 patlidžana; duguljastih i svježih 2 dl čistog maslinovog ulja 1 dl svježe iscijeđenog limunovog soka 3 režnja češnjaka po ukusu i potrebi soli i papra 1 jušna žlica peršinovog lišća   Priprema: Patlidžane očistiti od peteljki, oprati, dobro posušiti i ispeći u pećnici. Može u limu na pek papiru ili u alu foliji. Ako je opcija alu folija tada komade folije (malo veće od svakog patlidžana) lagano premazati uljem, potom patlidžane dobro zamotati i tako ih peći. Pečeni su nakon nekih 40-tak minuta, odnosno kada su na pritisak prsta mekani. Pečenim i ohlađenim patlidžanima treba odstraniti koru, a pulpu patlidžana usitniti mikserom. Očistiti češnjak, smrviti ga spravicom za gnječenje, te dodati u smjesu patlidžana. Dodati sol i papar. Potom treba ulijevati ulje vrlo lagano kao u postupku priprave majoneze. Kada je pire gotov umiješati limunov sok i posipati nasjeckanim peršinovim lišćem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+3)
Još će jednom u nizu, jesen smijeniti ljeto. A u tom su prelaznom periodu glavni igrači, upravo patlidžani. Pripremljeni na ovaj način izvrsno se slažu s mesom ili ribama spremljenim na roštilju.
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

  • 6 patlidžana; duguljastih i svježih
  • 2 dl čistog maslinovog ulja
  • 1 dl svježe iscijeđenog limunovog soka
  • 3 režnja češnjaka
  • po ukusu i potrebi soli i papra
  • 1 jušna žlica peršinovog lišća

 

Priprema:

Patlidžane očistiti od peteljki, oprati, dobro posušiti i ispeći u pećnici. Može u limu na pek papiru ili u alu foliji. Ako je opcija alu folija tada komade folije (malo veće od svakog patlidžana) lagano premazati uljem, potom patlidžane dobro zamotati i tako ih peći. Pečeni su nakon nekih 40-tak minuta, odnosno kada su na pritisak prsta mekani.
Pečenim i ohlađenim patlidžanima treba odstraniti koru, a pulpu patlidžana usitniti mikserom. Očistiti češnjak, smrviti ga spravicom za gnječenje, te dodati u smjesu patlidžana. Dodati sol i papar. Potom treba ulijevati ulje vrlo lagano kao u postupku priprave majoneze. Kada je pire gotov umiješati limunov sok i posipati nasjeckanim peršinovim lišćem.

Prosjek: 4 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)