Pileća juha "po preporuci liječnika"

recepti_bez_slike
1 veliko pile za kuhanje, zajedno s vratom 1 jušna žlica soli 1 veliki slatki krumpir, oguljen i narezan na četvrtine 2 pastrnjaka, oguljena 4 mrkve, oguljene 1 veliki luk, oguljen i prepolovljen 1 žuta repa, oguljena i narezana na četvrtine 3 stabljike celera, zajedno s vrhovima, narezana po duljini na četvrtine 2 stabljike svježeg kopra ili prstohvat sušenog Priprema: Stavite pile i pileći vrat u veliki lonac. Prekrijte ga hladnom vodom i dodajte sol. Neka zakuha, pa smanjite vatru tako da krčka. Dodajte preostale sastojke. Neka krčka otprilike tri sata. (Pileće bi meso trebalo otpadati s kostiju, a povrće bi trebalo biti veoma meko.) Ocijedite juhu i pažljivo izvadite povrće, koje ćete vratiti u temeljac. Sačuvajte piletinu za druge potrebe – pileću salatu ili prstohranu, a komadiće možete poslužiti s juhom. Bacite pileću kožu, kosti, celer i stabljike kopra. Začinite i ohladite. Kada se juha ohladi, masnoća će se skupiti na vrhu, pa bacite taj sloj. Da biste je poslužili, juhu morate ugrijati; stavite komad povrća u svaku zdjelicu i pokrijte temeljcem. Ako želite, možete dodati i komad piletine. Dobit ćete šest do osam porcija za odrasle osobe. Za veće bebe (starije od 10 mjeseci): Ispasirajte ili napravite pire od povrća (osim luka) s malo temeljca kako biste dobili glatku teksturu. Također, juhu ponudite ili na sobnoj temperaturi ili lagano ugrijanu žlicom, u šalici ili čak bočici.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+1)

Sastojci:

  • 1 veliko pile za kuhanje, zajedno s vratom
  • 1 jušna žlica soli
  • 1 veliki slatki krumpir, oguljen i narezan na četvrtine
  • 2 pastrnjaka, oguljena
  • 4 mrkve, oguljene
  • 1 veliki luk, oguljen i prepolovljen
  • 1 žuta repa, oguljena i narezana na četvrtine
  • 3 stabljike celera, zajedno s vrhovima, narezana po duljini na četvrtine
  • 2 stabljike svježeg kopra ili prstohvat sušenog

Priprema:

Stavite pile i pileći vrat u veliki lonac. Prekrijte ga hladnom vodom i dodajte sol. Neka zakuha, pa smanjite vatru tako da krčka. Dodajte preostale sastojke. Neka krčka otprilike tri sata. (Pileće bi meso trebalo otpadati s kostiju, a povrće bi trebalo biti veoma meko.) Ocijedite juhu i pažljivo izvadite povrće, koje ćete vratiti u temeljac. Sačuvajte piletinu za druge potrebe – pileću salatu ili prstohranu, a komadiće možete poslužiti s juhom. Bacite pileću kožu, kosti, celer i stabljike kopra. Začinite i ohladite. Kada se juha ohladi, masnoća će se skupiti na vrhu, pa bacite taj sloj. Da biste je poslužili, juhu morate ugrijati; stavite komad povrća u svaku zdjelicu i pokrijte temeljcem. Ako želite, možete dodati i komad piletine.
Dobit ćete šest do osam porcija za odrasle osobe. Za veće bebe (starije od 10 mjeseci): Ispasirajte ili napravite pire od povrća (osim luka) s malo temeljca kako biste dobili glatku teksturu. Također, juhu ponudite ili na sobnoj temperaturi ili lagano ugrijanu žlicom, u šalici ili čak bočici.

 

 

Prosjek: 1 (+1)
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"
Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice.
Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)