„Pačje novo doba“

recepti_bez_slike
200 g pačjih prsa 10 g slanine 100 g mlinci od kestena Sol , papar, ulje 8 g meda od kestena Priprema : Pačja prsa filetiramo, razrežemo, lagano potučemo, začinimo sa solju i paprom. Na prsa stavimo slaninu te začinjene mlince. Zarolamo te stavimo u foliju. Pačja prsa kuhamo 18 minuta na temperaturi od 100 stupnjeva. Izvadimo iz folije te premažemo medom od kestena i zapečemo na 180 stupnjeva 5 minuta.   Mlinci od kestena Sastojci: 80 g kestenovog brašna 80 g brašna Sol Voda,ulje Priprma: Brašno prosijemo, začinimo i zamijesimo sa mlakom vodom. Oblikujemo manje kuglice te pustimo da odmori 20 minuta. Tijesto razvaljamo te pečemo s jedne i druge strane par minuta. Mlince ostavimo da se posuše te ih prelijemo vrućim temeljcem od patke. Pire od jabuke i meda Sastojci: 100 g jabuka 1 žličica meda limunov sok Priprema: Jabuke operemo i ogulimo, očistimo od koštica te narežemo na manje kockice, stavimo ih kuhati sa medom i limunom. Kuhane jabuke propasiramo te ih vratimo na laganu vatru i kuhamo do željene gustoće, začinimo ih po potrebi.   Umak od aronije Sastojci: 10 g svježih aronija 1 žličica meda Sok od naranče  Rakija od aronije Šećer  Priprema: Aroniju operemo i stavimo kuhati sa narančinim sokom, šećerom, medom, i kuhamo dok aronije ne omekšaju. Aronije propasiramo i stavimo na vatru dodamo rakije od aronije i kuhamo dok alkohol ne ispari.   Karameliziran kesten Sastojci: 8 g kestena šećer 1 žličica meda Priprema: Kestene ispečemo na tavi koje smo prethodno izrezali po kori. Pečene kestene ogulimo. Šećer karameliziramo sa medom. Pečene kestene uvaljamo u dobiven karamel od šećera i meda te ih ostavimo da se ohlade.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Ivan Knezić-Prigorec iz Termi Jezerčica pobjednik je šestog izdanja kulinarskog natjecanja Chtef, Zagorski chef. Za titulu Zagorskog chefa natjecalo se, kao i proteklih pet godina 7 vrsnih kuhara u pripremi jela sa zadanim namirnicama. Ove godine je to bilo meso zagorske patke, zagorski mlinci i kesteni. Pobjedničko glavno jelo zove se Pačje novo doba

Rolana pačja prsa

Sastojci:

  • 200 g pačjih prsa
  • 10 g slanine
  • 100 g mlinci od kestena
  • Sol , papar, ulje
  • 8 g meda od kestena

Priprema :

Pačja prsa filetiramo, razrežemo, lagano potučemo, začinimo sa solju i paprom. Na prsa stavimo slaninu te začinjene mlince. Zarolamo te stavimo u foliju. Pačja prsa kuhamo 18 minuta na temperaturi od 100 stupnjeva. Izvadimo iz folije te premažemo medom od kestena i zapečemo na 180 stupnjeva 5 minuta.
 

Mlinci od kestena

Sastojci:

  • 80 g kestenovog brašna
  • 80 g brašna
  • Sol
  • Voda,ulje

Priprma:

Brašno prosijemo, začinimo i zamijesimo sa mlakom vodom. Oblikujemo manje kuglice te pustimo da odmori 20 minuta.
Tijesto razvaljamo te pečemo s jedne i druge strane par minuta. Mlince ostavimo da se posuše te ih prelijemo vrućim temeljcem od patke.

Pire od jabuke i meda

Sastojci:

  • 100 g jabuka
  • 1 žličica meda
  • limunov sok

Priprema:

Jabuke operemo i ogulimo, očistimo od koštica te narežemo na manje kockice, stavimo ih kuhati sa medom i limunom.
Kuhane jabuke propasiramo te ih vratimo na laganu vatru i kuhamo do željene gustoće, začinimo ih po potrebi.
 

Umak od aronije

Sastojci:

  • 10 g svježih aronija
  • 1 žličica meda
  • Sok od naranče 
  • Rakija od aronije
  • Šećer 

Priprema:

Aroniju operemo i stavimo kuhati sa narančinim sokom, šećerom, medom, i kuhamo dok aronije ne omekšaju. Aronije propasiramo i stavimo na vatru dodamo rakije od aronije i kuhamo dok alkohol ne ispari.
 

Karameliziran kesten

Sastojci:

  • 8 g kestena
  • šećer
  • 1 žličica meda

Priprema:

Kestene ispečemo na tavi koje smo prethodno izrezali po kori. Pečene kestene ogulimo. Šećer karameliziramo sa medom.
Pečene kestene uvaljamo u dobiven karamel od šećera i meda te ih ostavimo da se ohlade.
 

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Ivan Knezić-Prigorec
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)