Ražnjići od piletine

Autor: admin   (palac x 160236) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1/2 KG BIJELOG MESA (PILETINA) 1 ZELENA PAPRIKA 1 CRVENA PAPRIKA 1 TIKVICA 25 DKG ŠAMPINJONA (MANJIH KLOBUKA) 3 ŽLICE ULJA (BOLJE JE KORISTITI MASLINOVO ULJE) 1 ŽLICA ESTRAGON SENFA SOLI PO UKUSU  Priprema: Pileće bijelo meso bez kosti i kože narezati na trake debljine otprilike 1,5 do 2 centimetra, pa trake narezati na pravilne kockice. Pomiješati ulje, senf i sol (omjeri su okvirni, prema ukusu može dodati i više senfa), pa namazati meso ovom smjesom, omotati plastičnom folijom (ili staviti u vrećicu za smrzavanja) i ostaviti preko noći u hladnjaku. Očistiti šampinjone, tikvicu oprati i narezati na kolutiće, papriku očistiti od koštica i narezati na kockice slične veličine kao i meso. Na drveni ili metalni ražnjić nabadati naizmjence jedan komad mesa pa jedan komad povrća tako da bude šareno. Mogu se između dva komada mesa stavljati i dva komadića paprike (jer je paprika tanka i pečenjem će se još stanjiti). Ražnjiće peći na srednjoj vatri (ne smije biti prejaka jer će meso izgoriti, ali niti preslaba, jer bi piletina mogla biti presuha) otprilike 7-8 minuta sa svake strane, nekoliko puta okrećući meso. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+4)
Piletina, kao i meso ostalih peradi, se brzo i lako priprema, servira i ima poželjna organoleptička svojstva. Vlakna su nježna i lagana za probavu.
Ražnjići od piletine

Sastojci:

  • 1/2 KG BIJELOG MESA (PILETINA)
  • 1 ZELENA PAPRIKA
  • 1 CRVENA PAPRIKA
  • 1 TIKVICA
  • 25 DKG ŠAMPINJONA (MANJIH KLOBUKA)
  • 3 ŽLICE ULJA (BOLJE JE KORISTITI MASLINOVO ULJE)
  • 1 ŽLICA ESTRAGON SENFA
  • SOLI PO UKUSU 

Priprema:

Pileće bijelo meso bez kosti i kože narezati na trake debljine otprilike 1,5 do 2 centimetra, pa trake narezati na pravilne kockice. Pomiješati ulje, senf i sol (omjeri su okvirni, prema ukusu može dodati i više senfa), pa namazati meso ovom smjesom, omotati plastičnom folijom (ili staviti u vrećicu za smrzavanja) i ostaviti preko noći u hladnjaku.

Očistiti šampinjone, tikvicu oprati i narezati na kolutiće, papriku očistiti od koštica i narezati na kockice slične veličine kao i meso. Na drveni ili metalni ražnjić nabadati naizmjence jedan komad mesa pa jedan komad povrća tako da bude šareno. Mogu se između dva komada mesa stavljati i dva komadića paprike (jer je paprika tanka i pečenjem će se još stanjiti).

Ražnjiće peći na srednjoj vatri (ne smije biti prejaka jer će meso izgoriti, ali niti preslaba, jer bi piletina mogla biti presuha) otprilike 7-8 minuta sa svake strane, nekoliko puta okrećući meso.

Prosjek: 3 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika leannacart's

This article will help the internet viewers for creating new blog or even a weblog from

start to end.

Look into my site: visit ( Doreen - http://rechnung-schreiben70369.total-blog.com/rechnung-schreiben-durch-prime-faktura-7443057 )

Check out my web site; visit - Irene -