Zapečena tjestenina

Sastojci:
  • 1 kg rigatoni tjestenine
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 kg mljevene junetine
  • 2 režnja češnjaka
  • 1/4 žličice svježe mljevenog papra
  • 225 grama rajčice iz konzerve (pelati)
  • Maslac
  • sol
  • 200 gr parmezana, sitno sjeckanog
  • 220 gr grublje naribani sir mozzarella
Priprema:

Kuhati tjesteninu, izvaditi cca 2 min prije da je malo sirova. Jedan kilogram tjestenine treba kuhati u 6 litre vode, pobrinite se da koristite dovoljno veliki lonac. Kad je gotovo, isperite u hladnoj vodi i ocijedite. Prelijte tjesteninu sa jednom žlicom maslinovog ulja, stavite na stranu.
Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi, dodajte mljeveno meso. Kuhati, miješajući povremeno dok ne porumeni. Dodajte češnjak, jednu žličicu soli i papra. Kuhati još 2 minute.
Dodajte zgnječenu rajčicu, pirjati dok se ne zgusne, oko 20 minuta.
Tjesteninu posipajte sa parmezanom. Maslacem premažite zdjelu u kojoj ćete peći. Rasporedite tjesteninu u zdjelu kao na slici. Raporedite umak od mesa po tjestenini .
Utisnite umak od meso u rupe tjestenine. Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 15 minuta. Pospite mozzarella sir na vrhu i pecite još 10-15 minuta do zlatne boje. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji 15 minuta. Izrežite na kriške i poslužite.

Recept: Martha Stewart
http://noblepig.com/2009/03/when-the-moon-hits-the-sky/
 



1