Tortellini sa kobasicama u umaku od rajčica

Jako nam se dopao ovaj lagani ručak....

Sadržaj:
  • 450 gr kobasica po želji
  • 115 gr luka (na kockice)
  • 500 gr Tortellina
  • 500 gr cijelih rajčice iz konzerve (narezane kuhinjskim škarama)
  • 240 ml pileće juhe ili vode
  • Prstohvat soli i papra
  • 2 žlice krem sira
  • 460 gr isjeckanog cheddar jack sira
  • mladi luk za dekoraciju
Priprema:

Pirjajte luk na malo maslinovog ulja dok ne omekša. Dodajte narezane pureće kobasice i kuhajte dok ne porumene. Dodajte pileću juhu, tortelline, rajčicu, sol i papar. Neka prokuha, miješajte. Stavite na laganu vatru i pirjati još oko 15 minuta, ili dok se tjestenina skuha, al dente. Maknite s vatre i dodajte sireve, ostavite šaku sira za posipat preko vrha. Pokrijte i pustite da odstoji pet do deset minuta. Prije posluživanja posipajte nasjeckanim mladim lukom. Poslužite vruće.

Recept sa stranice http://www.yellowblissroad.com/one-pot-tortellini-sausage-tomato-cream-sauce/
 



1