Tortellini sa kobasicama u umaku od rajčica
Jako nam se dopao ovaj lagani ručak....
Sadržaj:
- 450 gr kobasica po želji
- 115 gr luka (na kockice)
- 500 gr Tortellina
- 500 gr cijelih rajčice iz konzerve (narezane kuhinjskim škarama)
- 240 ml pileće juhe ili vode
- Prstohvat soli i papra
- 2 žlice krem sira
- 460 gr isjeckanog cheddar jack sira
- mladi luk za dekoraciju
Priprema:
Pirjajte luk na malo maslinovog ulja dok ne omekša. Dodajte narezane pureće kobasice i kuhajte dok ne porumene. Dodajte pileću juhu, tortelline, rajčicu, sol i papar. Neka prokuha, miješajte. Stavite na laganu vatru i pirjati još oko 15 minuta, ili dok se tjestenina skuha, al dente. Maknite s vatre i dodajte sireve, ostavite šaku sira za posipat preko vrha. Pokrijte i pustite da odstoji pet do deset minuta. Prije posluživanja posipajte nasjeckanim mladim lukom. Poslužite vruće.
Recept sa stranice http://www.yellowblissroad.com/one-pot-tortellini-sausage-tomato-cream-sauce/