Tjestenina sa rajčicom i špinatom

Sadržaj:

1 žlica maslinovog ulja
1 mala glavica luka
2 režnja češnjaka
1 kg rajčice na kockice
½ žličice sušenog origana
½ žličice sušenog bosiljka
prstohvat crvene paprike 
svježi papar po želji
½ žličice soli
2 žlice koncentrata od rajčice
4 žličice krem sira 
ribanog parmezana 
500 g tjestenine
250 gr svježeg špinata

Priprema:

Skuhajte tjesteninu i ocijedite.
Luk i češnjak usitnite i pirjajte u velikoj tavi na maslinovom ulju dok ne omekša.
Dodajte kockice rajčice, origano, bosiljak, crvenu papriku, sol i papar, dodajte koncentrat rajčice i ½ šalice vode i miješajte dok rajčica ne omekša.
Smanjite vatru i umješajte krem sir. Koristite pjenjaču, miješate umak dok se krem sir potpuno ne otopi i umak bude kremast. Dodajte parmezan u dva puta.
Na kraju dodajte svježi špinat i lagano ga umiješajte u umak dok nije uvenuo (3-5 minuta). Dodajte tjesteninu i sve dobro promiješajte. Poslužite toplo. 



Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.
ZAŠTITA OD SPAMA
Ovo pitanje je zaštita od neželjenog sadržaja. Rezultat unesite brojkom, a ne slovima ( 5, a ne "pet" )
deset - deset =
Riješite jednostavno matematičko pitanje i odgovor napišite brojkom, npr 3+sedam jednako -upišite 10

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Browni - PROČITAJTE Rigatoni alla norma - PROČITAJTE Špageti bolognese - PROČITAJTE Punjene tikvice - PROČITAJTE Pizza od povrtnog tijesta - PROČITAJTE
1