Ružice od jabuka

Sastojci:
  • 1 lisnato tijesto/list
  • 3 jabuke
  • 5 žlica šećera
  • 2 žličice cimeta
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 žličica limunove korice
  • 1 l vode
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice soka od limuna
Priprema:

Operite jabuke, izrežite na pola i maknite jezgru .
Zatim narežite jabuke na vrlo tanke ploške.
U tavu stavite 1 L vode, šećer, sok od limuna i stavite kriške jabuka, kuhajte 2 minute ili dok ne omekšaju kriške i jednostavno ih možete savijati.
Ocjedite jabuke i ostavite da se ohlade u cjedilu.
Na širokom tanjuru stavite papirnate ručnike i lijepo posložiti kriške jabuka, tako da se mogu ohladiti potpuno i osušiti.
Pripremite svoju radnu površinu i lagano ga posipati brašnom ili samo koristiti silikonski podložak i položiti lisnato tijesto.
Narežite duge trake, širine oko 1,5 cm .
Zatim promiješajte koricu, šećer, cimet i muškatni oraščić i ravnomjerno posipajte preko tijesta. Vjerojatno bi trebao to učiniti prije rezanja na trake, iako zapravo nema velike razlike.
Lagano smjesu utisnite u tijesto.
Zagrijte pećnicu na 215 C.
Odvojite nekoliko kriški i stavite ih na trake, da se preklapaju, tako da ne ispadaju.
Valjajte tijesto, pazeći da su prilično čvrsto smotani.
Pecite 25 minuta, ili do zlatne boje. Kad ih izvadite iz pećnice trebali posipite šećerom u prahu.
Uživajte!

Recept sa stranice http://catalinakolker.blogspot.com/2009/11/apple-roses.html
 



1