Punjene tikvice

Sastojci:
  • 2 srednje tikvice (ili 1 velika)
  • tjestenine ili riže
  • 2 rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 zelena paprika
  • 1 srednja glavica luka
  • nasjeckanog peršina
  • 50 gr naribanog parmezana
  • sol i papar
  • 200 ml pilećeg temeljca
Priprema:

Izrežite tikvice, izdubite žlicom i posolite. Skuhajte tjesteninu / rižu i stavite sloj u tikvice.
Nasjeckajte luk, paprike i rajčice, a zatim ih stavite preko tjestenine / riže. Pospite parmezanom i nasjeckanim peršinom.
Ulijte juhu u posudu i stavite tikvice. Peći u pećnicu na 200 stupnjeva oko 45-50 minuta.
Poslužite s vrhnjem ili jogurtom.

Recept sa stranice http://recipesweet.net/stuffed-zucchini/
 



1
Slika korisnika Lorelei's

tikvice prije punjenja ipak treba malo blanširati.

1